THY Normalleşme Adımları Kapsamında Uçuş Planını Hazırladı! İlk Uçuşlar Nereye Ne Zaman Yapılacak?

Salgın nedeniyle iç ve dış hatlar seferlerini tamamen durduran THY normalleşme adımları ile birlikte yeni uçuş planını hazırladı.

Salgın nedeniyle iç ve dış hatlar seferlerini tamamen durduran THY normalleşme adımları ile birlikte yeni uçuş planını hazırladı. Uçuşlar nasıl yapılacak? Hangi lokasyonlarda başlayacak? Uçuşlar için alınan önlemler neler? Hepsi haberimizde...

Koronavirüs salgını döneminde salgının kontrol altına alınması için Türk Hava Yolları iç ve dış hat seferlerini durdurduğunu açıklamıştı. Uzun zamandır tahliye uçuşlarının dışında herhangi bir çalışma yapmayan dev hava yolu şirketi harekete geçti. Kabine toplantısının ardından normalleşme sürecinin başladığı ve gerekli adımların atılması yönünde çalışmaların sürdüğü ifade edilmişti. Bunun ardından dev hava yolu şirketi yeniden uçuşlara başlamak için bir uçuş takvimi hazırladı.



İç Hatlar Haziran Ayında Başlıyor



Türk Hava Yolları tarafından hazırlanan uçuş planına göre Haziran ayı itibariyle iç hat uçuşlarının tüm meydanlar için uygulanmasına karar verildi. Yurt dışında ise bazı lokasyonlar öncelikli hedef olarak belirlendi. Haziran ayı için 19 ülke 23 nokta ve toplam 75 uçuş planlaması yapıldığı öğrenildi.



THY daha önce durdurduğunu açıkladığı iç ve dış hatlar seferlerinin tarihlerini yaptığı yeni bir duyuru sonrasında uzatmıştı. Bu süreçte iç hatlar 20 Mayıs, dış hatlar ise 28 Mayıs tarihine kadar durduruldu. Yasakların sonlanmasına az bir zaman kala dev hava yolu şirketinin yeniden yasakları uzatma gibi bir planının olmadığı belirlendi.



Hangi Lokasyonlara Uçuş Yapılacak?



Türk Hava Yolları tarafından hazırlanan uçuş planının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını da kapsadığı öğrenildi. Yasağın sona ermesinin ardından uçuş yoğunluğunun ilk etapta yüzde 60 olması bekleniyor.



Yurt dışı lokasyonları ise Haziran ayı için Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, AFanistan Kabl, Japonya Tokyo, Çin Sanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika, Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel Aviv olarak belirlendi.



Uçuşların ilerleyen dönemlerde normalleşmenin artması ile birlikte kademeli olarak artırılması planlanıyor.



emlak365.com


Gündem Haberleri