THY Yurt Dışı Seferlerine Başlayacağı Tarihi ve Rotayı Açıkladı!

THY yaptığı yeni açıklamanın ardından 18 Haziran tarihinde yurt dışı uçuşlara başlayacağını belirtti. Peki uçuşlar hangi ülkelere yapılacak? Hangi önlemler alındı?

THY yaptığı yeni açıklamanın ardından 18 Haziran tarihinde yurt dışı uçuşlara başlayacağını belirtti. Peki uçuşlar hangi ülkelere yapılacak? Hangi önlemler alındı?

Koronavirüs salgını nedeniyle havacılık sektörü oldukça zor zamanlar geçirmişti. Bunun ardından normalleşme süreci için adımlar atılmaya başlandı. Kontrollü bir normalleşme çerçevesinde uzun zamandır durdurulmuş olan uçak seferlerinin yeniden başlamasına karar verildi. THY iç hat seferleri için daha önce adım atmasına karşılık yurt dışı seferlerinin ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu.



Türk Hava Yolları iç hatlar için ilk aşamada 34 şehire uçuşların başlatılacağını açıkladı. Bu şehir sayısının ise kademeli olarak artırılması bekleniyor. Dış hat seferlerinin ise 18 Haziran tarihinde resmen başlaması planlanıyor.



THY Hangi Ülkelere Sefer Başlatacak?



18 Haziran tarihinden itibaren dış hat seferlerinin başlatılacağı açıklandıktan sonra pek çok kişi endişe yaşadı. Uçuşların tüm güvenlik tedbirlerinin alınması ve ardından kontrollü olarak başlatılması gerektiğini ifade etti.



Uçuşların başlaması ile birlikte Avrupa’da bulunan 16 şehirden Anadolu’da bulunan 14 noktaya direkt olarak uçuşların yapılması bekleniyor. Bu durum yolları kısaltmak ve aynı zamanda pek çok kişinin sevdiklerine daha hızlı bir şekilde ulaşması için bir fırsat olarak ifade ediliyor.



Uçuşlar sırasında maskesiz yolcu alımının yasaklandığı, bagaja kabin boy valizlerin alınmayacağı özellikle belirtildi. Uçuşlar öncesinde tedbirler kapsamında tüm uçuş personelinin ve yolcuların ateşi ölçülecek. Aynı zamanda uzun uçuşlar haricinde ikramlıkların kaldırıldığı, uzun uçuşlarda ise paketli ürünlerin tercih edileceği belirtildi.



emlak365.com


Gündem Haberleri