Ticaret Bakan Yardımcısı Olarak Atanan Mustafa Tuzcu Kimdir, Nerelidir?

Ruhsar Pekcan'ın ardından bakan yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur da görevinden alınırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yayımlanan 8 Mayıs 2021 tarihli atama kararnamesi ile Mustafa Tuzcu atandı. Peki, yeni Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu kimdir, önceki görevleri nelerdir, nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atama kararnamesi ile görevinden alınan Ruhsar Pekcan'ın yerine Mehmet Muş yeni ticaret bakanı olarak atanmıştı.

8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni atama kararamesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çok sayıda görevden alma ve atama kararı yayımlanırken bu kapsamda Ruhsar Pekcan'ın yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur'da görevinden alındı ve yerine Mustafa Tuzcu kimdir?

8 MAYIS 2021 TARİHLİ ATAMA KARARNAMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Resmi Gazete ile yayımlanan atama kararnamesi ile Gonca Işık Yılmaz Batur Ticaret Bakanlığı Yardımcılığı görevinden alınırken yerine Mustafa Tuzcu atandı.

MUSTAFA TUZCU KİMDİR, NERELİ, ÖNCEKİ GÖREVLERİ NELERDİR?

1979 Kocaeli Gebze doğumludur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.

Yüksek Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladı.

Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Tuzcu sonrasında kariyerine İstanbul Rekabetçilik Merkezi Müzakereleri Başmüzakereciliği ve 20. Dönem Başkanlığı Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Başkanı olarak devam etti.

Daha sonra Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Ticaret Başmüşaviri olarak görev alan Tuzcu Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Komitesi Başkanı olarak çalıştı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Tuzcu, 8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan atama kararnamesi kapsamında Ruhsar Pekcan döneminde bakan yardımcısı olarak atanan Gonca Işık Yılmaz Batur yerine Ticaret Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Gündem Haberleri