Ticaret Bakanı Muş büyüme oranı tahminlerini paylaştı!

Kars'ta düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

2022 büyüme rakamları hakkında tahminlerini paylaşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıklamalarında büyüme oranı tahminin yüzde 5 seviyesinde olduğunu belirtti. Büyümeyi 2023 yılında da sürdüreceklerini belirten Bakan Muş 2022 büyüme tahminlerini paylaştığı açıklamasında "Rakamlar daha açıklanmadı ama yüzde 5 civarında veya biraz üzerinde bir büyüme oranı bekliyoruz. O da yakın bir zamanda resmi rakamlarda açıklanacaktır" dedi.

Kars'ta düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Muş programda 2022 büyüme oranı tahminlerinden bahsederken büyümenin yüzde 5 oranında gerçekleşmiş olabileceğini dile getirerek 2023 yılında da bu büyümeyi sürdüreceklerini belirtti. 

2022 BÜYÜME ORANI YÜZDE 5

Programda önemli açıklamalar yapan Bakan Muş resmi rakamların çok yakında açıklanacağını belirtirken "Geçtiğimiz yılda rakamlar daha açıklanmadı ama yüzde 5 civarında veya biraz üzerinde bir büyüme oranı bekliyoruz. O da yakın bir zamanda resmi rakamlarda açıklanacaktır" dedi.

Tüm dünya için 2023 yılının oldukça zorlu geçeceğini belirten Bakan Muş Türkiye olarak 2023 yılında da büyümeyi sürdürmek istediklerini belirtirken  "Kovid-19'dan sonra ortaya çıkan genişleyici para politikalarından dolayı bütün ülkeler şu an daha böyle kısıtlı likide ettiği piyasadan çekici, biraz daha mevcut dünyadaki fiyat dalgalanmalarını kontrol altına almak için politikalar geliştiriyorlar. Bu da ister istemez ülkelerin büyüme oranlarına yansıyor. Dünyadaki, ticaret hacmindeki büyüme oranları, aşağı yönlü, uluslararası kuruluşlar tarafından revize ediliyor. Fakat biz Türkiye olarak büyümemizi 2023 içerisinde de sürdürmek istiyoruz ve büyüyerek bu yılı da kapatmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

2023 ZORLU GEÇECEK!

Geçtiğimiz senenin ocak ayına kıyasla bu ocak ayında yüzde 10 şeklinde bir büyüme gerçekleştiğini belirten Bakan Mehmet Muş "İhracat, üretim demek, istihdam, piyasada hareketlilik ve canlılık demek. Nihayette biz burada ürettiğimiz ürünleri yurt dışına satıyoruz ve oradan ülkeye döviz girdisi sağlanıyor. Dolayısıyla ihracatın güçlü seyretmesi, ekonominin büyümesinin önemli bir dinamosu olarak görev veriyor" dedi. 

Gündem Haberleri