Tarım Bakanlığı'nın Gıda Düzenleme Yetkisine Süt ve Krema da Dahil Edildi

21 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Ticaret Bakanlığı artık süt ve krema ihracatında da söz sahibi olacak.

21 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihracatında belirli dönemlerde düzenleme yapmaya yetkili olduğu ürünler listesine eklendi. Artık Tarım ve Orman Bakanlığı süt ve krema ihracatında da söz sahibi olacak. Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirli dönemlerde düzenleme yetkisi olan ürünler arasına zeytinden ayçiçek yağına, karpuzdan elmaya pek çok gıda ürünü eklenmişti.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Yayımlanan tebliğe göre; süt ve konsantre edilmiş ya da şeker, tatlandırıcı maddeler içeren kremaların ihracatında dönemsel düzenleme yapma yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığı'na verildi. Bir önceki tebliğde yer alan ihracat ifadesi de kati ihracat olarak değiştirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ şöyle: "MADDE 1- 27/1/2022 tarihli ve 31732 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ (İhracat: 2022/1)’in 3'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ihracatında” ibaresi “kati ihracatında” olarak değiştirilmiş ve aynı fıkrada yer alan tabloya aşağıdaki satır eklenmiştir." Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandığı 21 Nisan 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Tebliğin hükümlerini yürütme tetkisi Ticaret Bakanlığına ait.

TARIM BAKANLIĞI'NIN İHRACATTA DÜZENLEME YAPMAYA YETKİLİ OLDUĞU DİĞER ÜRÜNLER
Patates, Domates, Kuru Soğan, Kuru Sarımsak, Hıyarlar, Kornişonlar, Patlıcan, Fasulye, Sivri Biber, Zeytinler, Adi Fasulye, Kırmızı Mercimek, Portakal, Mandarin, Limon, Karpuzlar, Elma, Zeytinyağı, Tavuk Eti, Yumurta, Tereyağı, Süt ve Krema.

Emlak365.Com

Gündem Haberleri