Ticaret Bakanlığı İle Amazon Arasında KOBİ'leri Desteklemek İçin Anlaşma İmzalandı

Koronavirüs salgını ile pek çok darbe alan KOBİ'ler bu süreçte Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Amazon anlaşması sonucunda gelişmeyi hedefliyor.

Koronavirüs salgını ile pek çok darbe alan KOBİ'ler bu süreçte Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Amazon anlaşması sonucunda gelişmeyi hedefliyor. Bu anlaşma sonrasında dijital eğitimler ve rehberlik hizmeti ile çalışmaların artırılması amaçlanıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından ticari yaşamın desteklenmesi için çalışmalar devam ediyor. Son olarak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde e ticaret devi olan Amazon ile bir dijital eğitim işbirliğine imza atıldığı belirlendi. Küçük ve Orta ölçekli olan işletmelerin geliştirilmesi, daha büyük işler yapmaları ve dijital ortam içerisinde de önemli çalışmalara imza atabilmeleri için yeni bir çalışma gerçekleştirilmiş oldu.



Ticaret Bakanlığı tarafından konu hakkında bir yazılı açıklama yapıldı. Bu yazılı açıklama çerçevesinde çalışmanın Amazon Türkiye, Türkiye Odalar Birliği ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından ortak olarak yürütülen bir çalışma sonrasında gerçekleştirildi.



KOBİ’ler Daha Fazla Gelişebilecekler



Yapılan düzenlemenin bu süreç içerisinde KOBİ’lerin yararına olacağı ifade edildi. İhracatın desteklenmesi ile birlikte yeni eğitimler ve ücretsiz seminerlerle birlikte pek çok desteğin verilmesi planlanıyor. Bu eğitimlerin asıl amacı ise firmaların Avrupa’ya açılması konusunda bir rehberlik etmesi olarak ifade ediliyor.



Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından özel olarak hazırlanacak olan eğitim programları ile birlikte pek çok işletmenin durumdan faydalanabilecekleri ifade edildi. Online olarak verilecek eğitimler KOBİ’lerin kendilerini geliştirmeleri için bir fırsat olarak ifade ediliyor. Ticaret Bakanlığı bundan sonrası süreçte dijital dönüşüm çalışmalarına liderlik etmeye devam edeceği ifade ediliyor.



emlak365.com


Gündem Haberleri