TOKİ Erken Ödeme İndirimi Devam Ediyor!

TOKİ'nin kampanyalarından erken ödeme indirimi kampanyası devam ediyor. Yüzde kaç indirim? TOKİ erken ödeme indirimi ile ilgili tüm merak edilen...

TOKİ'nin kampanyalarından erken ödeme indirimi kampanyası devam ediyor. Yüzde kaç indirim? TOKİ erken ödeme indirimi ile ilgili tüm merak edilen...

TOKİ erken ödeme kampanyasına her geçen gün ilgi artarak devam ediyor. Kampanyaya başvurular 21 Mart tarihi itibari ile başlarken 19 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek.



TOKİ tarafından ev sahibi olup borçlarını biran önce ödeyip tapularına kavuşmak isteyen işyeri ve konut alıcıları Toplu Konut İdari başkanlığınca düzenlenen kampanya ya büyük ilgi gösterdi.



TOKİ Erken Ödeme Hesaplama



TOKİ peşin ödeme indirimi kampanyasında 100 bin lira borcu olan bir kişi borcunun tümünü kapatması durumunda yüzde 22 indirim imkanından yararlanarak 22 bin lira indirim almaya hak kazanıyor ve sadece 78 bin lira ödeme yaparak borcunu kapatma imkanı elde etmiş oluyor.



Kapatma tarihi itibari ile 100 bin lira borcu olan bir kişi bu borcun yarısını kapatması durumunda kalan borç tutarı olan 50 bin lira üzerinden yüzde 22 indirim almaya hak kazanıyor.



Yani 50 bin lira üzerinden 11 bin liralık bir indirime hak kazanıyor. 50 bin lira ödeyecek olan bir kişi indirim aldığı tutarı bu rakamdan düşerek 39 bin lira ödüyor. Kalan 50 bin liralık borcunu ise yine taksitlendirerek taksitler halinde ödemeye devam ediyor.



Kaç Bin Konut ve İşyeri Alıcısı Borcunu Kapattı?



TOKİ'nin erken ödeme kampanyası kapsamında bugüne kadar tam 3 bin 883 konut ve iş yeri alıcısı toplam da 225 milyon 924 bin liralık borcunu kapatarak tapularını aldılar.



TOKİ Erken Ödeme Kampanyasından Toplam da Kaç Kişi Yararlanacak?



Çok fazla başvrunun olduğu kampanyadan toplam 210 bin konut ve iş yeri sahibi yaranabilecek.



TOKİ Erken Ödeme İndirimi Kampanyası'ndan Yararlanma Şartları Neler?



TOKİ'ye emlak vergisi ve aidat borcunun bulunmaması gerekiyor.



Taksit sayısı 12 ayın üstünde olmak zorunda



Emlak365.com


Gündem Haberleri