TOKİ'nin Aydos Ormanı'nda Yapmayı Planladığı Projeye Halkın Tepkisi Sürüyor

TOKİ tarafından ihalesi yapılan İstanbul Aydos Ormanı'nda yapılması planlanan millet bahçesi projesine bölgede yaşayanların tepkisi sürüyor.

İstanbul'daki Aydos Ormanı'nda yapılması planlanan TOKİ tarafından da ihalesi yapılan Aydos Ormanı Millet Bahçesi projesine bölgede yaşayanların tepkisi devam ediyor. Projeye karşı çıkan vatandaşlar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Bölge sakinleri projeye ilişkin suç duyurusunda da bulundu.

AYDOS ORMANI SAHİPSİZ DEĞİLDİR
Millet Bahçesi projesi nedeniyle ormana iş makineleri giriyor. İş makinelerinin ormana girmesine tepki gösteren vatandaşlar bir basın açıklaması yaptı. Aydos Ormanı Savunması, Gönül Gümüşoğlu Özer tarafından okundu. Açıklamada: "TOKİ tarafından ihalesi yapılan Millet Bahçesi Projesi ile 25 hektarlık alanın, ormanın bütünlüğünü kaybetmesine yol açarak yerini betona ve restoran, kafe, büfe, kıraathane, kreş gibi yapılara terk etmesi planlanmakta. Birinci derece sit alanı olan Aydos Ormanının bütünlüğüne zarar verecek her girişime karşı ormanın sesi olmak zorundayız. En büyük karbon yutaklarından biri olan ormanlar olmazsa bizler de yokuz." ifadelerine yer verildi.

Aydos Ormanları Savunması'nda, Millet Bahçesi projesine karşı adli süreci başlattıklarını ve halkı da bu süreçte yanlarında olmaya davet ettiklerini de ifade ettiler.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Aydos Ormanı'nda yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi için ormana girişlerin engellenmesi için hafriyat döküldüğü, ormanda ağaç kesimi yapıldığı, nadir bulunan bitkilere ve canlılara zarar verildiği gerekçesi ile bölge sakinleri Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri