Top Oynayan Çocuklarla Güvenlik Görevlisi Arasında Sitede Kısıtlama Kavgası

İçişleri Bakanlığı 17 günlük tam kapanma genelgesi ile site ve apartman yönetimlerine yetki vererek sokağa çıkma yasağına site ve apartman bahçelerinde de uyulmasını istemişti. Süreçte özellikle de çocukların site bahçelerinde bina önlerinde oynamaları nedeni ile zaman zaman kavgalar yaşanmaya başlanmıştı. Bunlardan biri de İstanbul Esenyurt'ta yaşandı.

İstanbul Esenyurt'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına rağmen 2 genç sitede top oynamaya başladı. Durumu fark eden güvenlik görevlisi sokağa çıkma yasağı uygulaması olduğunu hatırlatarak gençlere alanı boşaltmaları yönünde uyarıda bulundu.

Gökevler Mahallesi'nde bulunan sitede dün akşam 22:00 sularıında meydana gelen olayda motosikletli güvenlik görevlisi site bahçesinde top oynayan gençleri uyardı. İddialara göre gençler uyarılara aldırmadan top oynamaya devam ederken oynadıkları topu güvenlik görevlisine doğru attılar.

TOP OYNAMA TARTIŞMASI YUMRUKLU KAVGAYA DÖNÜŞTÜ!

Bunun üzerine güvenlik görevlisi gençlerin yanına giderek tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya dönüşürken tekvando sporu ile ilgilenen özel güvenlik görevlisi gençlerle yaşadığı kavganın ardından site bahçesinden ayrıldı.

Kavga anında bahçede olan diğer çocukların korku ve panik ile apartmana doğru kaçtıkları görülürken olay diğer gencin araya girmesi ile ayrıldı. Olaylar an be an sitenin güvenlik kameralarına yansırken yumruklu kavga güvenlik görevlisinin motorsikletine binerek olay yerinden uzaklaşması ile sona erdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE İLE YETKİYİ SİTE YÖNETİMLERİNE VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere 17 günlük tam kapanma döneminde İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge ile site bahçeleri ve apartman bahçesi için de sokağa çıkma yasağının uygulanmasını istemiş, bu kurala uymayan kişilerin yönetim tarafından uyarılmasını istemişti. Süreçte söz konusu düzenleme ve yetki büyük tartışma yaratmış, özellikle de çocukların site bahçelerinde oynamaya devam etmesi nedeni ile komşular arasında gerginlikle yaşanmıştı.

Gündem Haberleri