Tozkoparan İskender Nerede Çekiliyor? Hangi Semt ve Okulda?

Dizide yer alan ormanlık sahneler ise İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan ormanlık anlarda çekiliyor.

Dizide yer alan ormanlık sahneler ise İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan ormanlık anlarda çekiliyor. Dizide yer alan özel okulun adı ise Taygu Koleji olarak belirlendi. Geçen sezon bölümlerini Temrenli yakınlarında çeken ekip, dizinin yeni sezon çekimlerini İstanbul’da bulunan özel bir kolejde çekecek.

Dizi Setine Katılım Yapılamıyor!

Dizi setinde geçtiğimiz sezonda misafir olarak vatandaşlar katılabiliyordu. Diğer yandan dizinin çekimlerini isterlerse yakından izleyebiliyorlardı. Ancak pandemi sebebi ile artık çekimlere ziyaretçi kabul edilmeyecek. Dizi ekibi bu konuda büyük bir hasiyet taşıdıklarını belirttiler. Yine de kamuoyuna dizinin çekimlerinin nerede yapıldığı hakkında bilgi sunuldu.

İzleyenler tarafından özellikle beğenilen ve doğa ile iç içe olan sahneler Beykoz’da bulunan orman arazilerinde çekiliyor. Çekimlerin bir kısmı ise Temrenli’de yapılıyor. Hikayede Temrenli’de olan okullarının yıkılması ardından okul değişikliği yapmak zorunda kalan çocuk karakterler, yer değişiminin sağlanması için Temrenli’ye en yakın konumda olan özel bir okulda çekimlere katılım sağlıyorlar.

Okul Sahneleri Nerede Çekiliyor?

Elif, Ada, Sinan ve Asya hikayede Taygu Kolejine gidiyorlar. Taygu özel bir kolej. Taygu Koleji’nin Temrenli Kasabasına en yakın konumda yer aldığının bilgisi verilirken, tam bir konum hakkında henüz ekip tarafından bir açıklama yapılmadı. 3. Sezonu ile ekranlarda yer alan dizi TRT 1’in en sevilen dizilerinden bir olarak seyircileri ile buluşmaya devam edecek.

Pek çok TRT 1 dizisinde olduğu gibi Tozkoparan İskender dizisinin de çekimi için İstanbul ili tercih edildi. Dizi çekimlerinde ise sık sık yeşillik alanlar ve doğal yapısı bozulmamış yerlere tercih ediliyor. Dizinin sevilen niteliklerinden biri, çekim yerlerinin muhteşem doğa görüntülerine sahip olması. Bu güzel yerlerin aslında İstanbul dışı bölgelerde olduğu düşünüyor. Ancak ekip İstanbul içinde olan ormanlık alanlarda çekim yaptıklarını açıkladı.

Dizide kullanılan mekanlardan biri, Beykoz yakınlarında yer alan ormanlar ve Beykoz yakınlarında yapılan okul çekimleri ise Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış şekilde gerçekleştiriliyor.

Gündem Haberleri