Trabzonspor'un yeni transferi Marc Bartra kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi takımlarda oynamıştır, maliyeti ne kadardır?

Trabzonspor uzun pazarlıklar sonucunda Real Betis forması giyen Marc Bartra transferinde mutlu sona ulaştı. Yıldız oyuncu Trabzonspor’a imza atmak için İspanya’dan hareket ederken oyuncuya dair araştırmalar hız kazandı. Marc Bartra kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi takımlarda oynamıştır?

Türkiye’yi bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Trabzonspor üzerinde aylardır çalıştığı bir transferde mutlu sona ulaştı. Real Betis forması giyen yıldız oyuncu Marc Bartra ile her konuda anlaşmaya varan Trabzonspor ünlü oyuncuyu Türkiye’ye getiriyor. Özel bir uçağı İspanya’ya gönderen bordo mavili kulüp ünlü oyuncu alarak Türkiye’ye hareket etti. Peki Marc Bartra kimdir, mevkisi nedir, maliyeti ne kadardır, hangi takımlarda oynamıştır, kaç yaşındadır?

MARC BARTA TRANSFERİNİN MMALİYETİ NE KADARDIR?

Marc Bartra transferi için Trabzonspor ciddi bir maliyetle karşılaştı. Oyuncunun bonservisinin olduğu Real Betis’e 5 milyon Euro ödeyecek olan Trabzonspor bu ödemeyi taksitler halinde yapacak. Marc Bartra ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak olan Trabzonspor oyuncuya ise yıllık 2,5 Milyon Euro ödeme yapacak. Toplam maliyet ise 12,5 Milyon Euro olarak bildirildi.

MARC BARTRA KİMDİR, NERELİDİR, HANGİ TAKIMLARIN FORMASINI GİYMİŞTİR?

1991 doğumlu olan İspanyon futbolcu İspanya’nın Katalonya bölgesinde dünyaya gelmiştir. Futbola Espanyol alt yapısında başlayan Marc Bartra 11 yaşında Barcelona’nın alt yapısına transfer olmuştur. 2009 yılında Barcelona’nın B takımına yükselen futbolcu tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

14 Şubat 2010 tarihinde Marc Bartra Barcelona A Takımı ile ilk maçına Atletico Madrid karşısında çıkmıştır. 2016 yılında 8 Milyon Euro transfer bedeliyle Barcelona’dan Borissia Dortmund takımına transfer olmuştur. Bu takımda iki sezon futbol oynayan Marc Bartra 31 maçta yer almış ve bu maçlarda 2 de gol atmıştır.

2018 yılında İspanya’ya 10,5 milyon euro bonservis bedeli ile geri dönen Marc Bartra Real Betis forması giymeye başlamıştır. Realt Betis ile 4 sezonda 121 maça çıkan ünlü stoper 6 da gol atmıştır. İspanya milli takımında 14 defa forma giyen Marc Bartra 1 gol kaydedebilmiştir. 31 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon Trabzonspor forması giymek için anlaşma sağlamıştır.

Gündem Haberleri