Trinidad ve Tobago Gezi Rehberi

Trinidad ve Tobago gezinizde nerelere gidebilirsiniz? Ülkedeki doğal, tarihi ve turistik yerler hakkında detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Trinidad ve Tobago gezinizde nerelere gidebilirsiniz? Ülkedeki doğal, tarihi ve turistik yerler hakkında detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Trinidad ve Tobago’da gezilecek yerlerin başında Arima, Port of Spain, Scarborough şehirleri vardır. Karayipler’de bulunan bu ülke iki farklı adadan oluşur. Başka hiçbir ülkeye kara sınırı bulunmayan ülkede tropikal iklim görülür.



Ülkenin başlıca kaynakları: petrol, doğalgaz ve asfalttır. 6 tane havaalanı bulunan ülkede su yolu bulunmamaktadır. Oldukça çeşitli bir etnik dağılıma sahip olan Trinidad ve Tobago’nun sayıca farklı olan sınıfı Doğu Hindistanlılardır. Ülkenin resmi dili İngilizcedir ve oldukça fazla sayıda okur-yazar vardır. Trinidad ve Tobago Cumhuriyeti’nin başkenti Port of Spain’dir. Hindudan Müslümana, Hıristiyandan Anglikana pek çok din mensubu insan vardır. Trinşdad ve Tobago’ya her zaman gitmek mümkün ancak yaz aylarında yağış yoğunluğu daha fazla.



Ülkeye Türkiye’den direkt uçuş yok, ancak New York üzerinden ulaşabilirsiniz. Trinidad ve Tobago karnavalı ise oldukça ünlüdür. Bu ada ülkesini ziyaret etmek isterseniz, vizeden muaf olduğunuzu bilmek sizi sevindirir.



Trinidad ve Tobago’da Gezilecek Tarihi Yerler:





Trinidad ve Tobago, sahilleri, park alanları, manastırlarıyla birçok tarihi yeri barındırıyor. Trinidad ve Tobago’da gezilecek tarihi mekanların birçoğunda İspanya izlerini görebilirsiniz. Aynı zamanda adalar ülkesi olmasıyla da denize ve manzaraya doyabilirsiniz. Trinidad ve Tobago’daki modern mekanlar ise ülkedeki meydanlardan ibarettir. İşte Trinidad ve Tobago’daki gezilecek tarihi ve modern mekanlar:



1. Aziz Benedict Manastırı: Range tepelerinin üzerinde yer alan bu manastır 1912 yılında inşa edilmiştir. Karayipler’in en eski ve en büyük yapısıdır. İspanya limanını izler ve kırmızı bir çatısı vardır. Bu yapının içerisinde, manastır, çiftlik, rehabilitasyon merkezi, misafirhane gibi alanlar da bulunur.



2. Güvercin Noktası (Heritage park): 125 dönümlük bu doğal koruma alanını meşhur yapan şey içerisinde bulunan Güvercin Noktası Plajıdır. Beyaz kumlarla kaplı plaj, her sene birçok turisti ağırlamaktadır. Giriş ücretlidir. Aynı zamanda dalış yapmak isteyenler için de, dalış hizmetleri mevcuttur.



3. Main Ridge Ormanı Koruma Alanı: Ülkenin kuzeyinde yer alan Main Ridge Ormanı Koruma Alanı, biyolojik çeşitlilik açısından oldukça zengindir. Birçok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan bu alan, ülkenin yasal koruma alanıdır. Buranın en çok dikkat çeken özelliği ise, kuş türlerini gözlemlemektir.



4. Emporor Valley Hayvanat Bahçesi: Başkent Port of Spain’de bulunan Emporor Valley Hayvanat Bahçesi, 1952’den beri hizmettedir. Çok sayıda hayvan türü bulunur. Hayvanat bahçesini ziyaret etmek isteyenler, her gün 08.00-18.00 saatleri arasında gelmelidir.



5. Oliver’s Mounth: Festivallerin, araba yarışlarının düzenlendiği bu alan Scarbrough şehrinde yer alır. Aynı zamanda şehitlik ve anıtında bulunduğu alanı gezebilirsiniz.



6. Scarbrough Kalesi: 1150 yıllarında yapılmış olduğu düşünülen kale Orta Çağ kalesidir. Birçok savaşa, karışıklığa ve iç savaşa tanık olmuş kale sergilere de yer verir. Müze olarak da kullanılıyor.



7. St. Mary Kilisesi: Scarbrough Kalesi’nin altında bulunan St. Mary Kilisesi, 12. Yüzyılda inşa edilmiştir. Savaşlar ve çatışmalarda tahribata uğrayan kilise restore edilerek günüme kadar gelmiştir.



8. Port of Spain: Ülkenin başkenti olan Port of Spain’de gezilecek yerleri şu şekilde sıralayabiliriz: Queen’s Park Savannah, Lara Promenade, Magnificent Seven, Ulusal Müze ve Sanat Galerisi, Red House Parliament, Port of Spain Çeşmesi, Stollmeyer Kilisesi, Lavintille tepesi ve evleri.



Trinidad ve Tobago’da Gezilecek Doğal Güzellikler:





Trinidad ve Tobago’da birçok yerde karşılaşabileceğiniz doğal güzellikler var. Adalar ülkesi olması sebebiyle, plajları, doğası, doğal parkları ile manzaraya doyabilirsiniz. Tatil yapmak için de iyi bir seçenek olan Trinidad ve Tobago’daki doğa harikalarını şu şekilde sıralayabiliriz:



1. Caroni Kuş Cenneti: İspanya Limanı’nın güneyinde yer alan Caroni Kuş Cenneti’nde, karabataklar, ağaç tepecikleri, anter, camianlar gibi pek çok vahşi hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Bitki örtüsünün de güzelliğiyle özellikle fotoğrafçıların vazgeçilmez destinasyonlarındandır. Daha önce hiç görmediğiniz hatta duymadığınız kuşları burada görmeniz mümkün.



2. Maracas Koyu: Gezilmesi gereken doğal güzelliklerden bir de Maracas koyudur. İspanya limanına yarım saat uzaklıktadır. Özellikle tatilcilerin uğrak noktalarından olan bu koy, ülkenin en meşhur plajlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Uygun fiyatlı ve sakin bir tatil arayışında olanlar için Maracas koyu iyi bir seçenek.



3. Chaguanas: 83 bin nüfusuyla ülkenin en büyük şehri olan Chagunas’ta gezilecek birçok tarihi alan ve doğal güzellik bulunur. Aynı zamanda önemli bir ticaret kentidir.



4. San Fernando: Deniz turizmi denilince akla ilk gelen Trinidad ve Tobago şehridir. Plajları ve denizinin güzelliğiyle her sene turistler akın eder. Görmeniz tavsiye edilir.



Trinidad ve Tobago’nun Meşhur Yemekleri:





Trinidad ve Tobago, adalar ülkesi olması sebebiyle deniz mahsulleriyle öne çıkan bir ülkedir. Mutfağında da balığın ve deniz ürünlerinin yeri bir hayli fazladır. Trinidad ve Tobago halkı için ise vazgeçilmez olan besinlerden biri tavuktur. Adım başı bir tavuk restoranına rastlamanız mümkündür. Trinidad ve Tobago’nun geleneksel yemekleri şöyledir:



1. Jerk Chicken: Jamaika mutfağına has olan bu yemek Trinidad ve Tobago’da da oldukça iyi yapılır. Karayipler’in hemen hemen her yerinde tadabileceğiniz bu yemek, tavuğun ızgarada pişmesi ve yöreye has baharatların harmanlanmasıyla sunuluyor.



2. Aloo Pie: Trinidad ve Tobago’ya özgü aloo pie, su ve undan yapılan yumuşal kıvamlı bir pasta. Pastanın içinde ise haşlanmış ve pürelenmiş patates var. Servisinde ise chutney adı verilen sosla sunuluyor.



3. Hindistan Cevizli Karides: Oldukça sağlıklı bir yemek olan Hindistanlı cevizli karides, malzemelerinin kolay bulunur olması sebebiyle Karayipler’in her yerinde karşınıza çıkabilir.



Trinidad ve Tobago’da Mutlaka Yapılacaklar:



Şirin bir adalar ülkesi olan Trinidad ve Tobago, enfes doğal güzellikleri ve kendine has kültürleriyle görülmeye değer birçok şey barındırıyor. Trinidad ve Tobago’da birkaç günlük geziyle görülecek yerleri tamamlayacağınız düşünülse de, eksik kalmaması adına Trinidad ve Tobago’da yapmadan dönmemeniz gerekenleri şöyle listeleyebiliriz:



1. Trinidad ve Tobago’nun gece hayatı rengârenk. Ülkeye gelmişken bir akşamınızı eğlenmeye harcayın.



2. Plajları da, berrak suları da benzersiz olan Trinidad ve Tobago’da yüzmeden dönmeyin.



3. Taze hindistan cevizi suyunu mutlaka tadın.



4. Güzel bir tepeden gün batımını izleyin.



5. Ülkeye has romlardan mutlaka tadın ya da hediye olarak götürün.



Trinidad ve Tobago Gezinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler:



Trinidad ve Tobago, size güzel plajlar ve doğa güzellikleri sunan bir adalar ülkesi Burada gezerken her saatinizden keyif alacaksınız. Ancak her latin ülkesinde olduğu gibi birtakım uyarıları yapmakta fayda var. Trinidad ve Tobago tatiliniz için uyarıları şu şekilde listelenebilir:



1. Akşamüstünden sonra sokakları pek tekin değil. Bu yüzden yalnız dolaşmamanızı ya da ıssız yerlere girmemenizi önerilir.



2. Oldukça sıcak olan ülkede şapkanızı ve güneş kreminizi almanız faydalı olacaktır.



3. Taksi burada halkın özel araçları. Belli bir ücret karşılığında kullanabiliyorsunuz.



4. Trinidad ve Tobago dolarıyla Türk Lirası arasında çok fazla bir fark yok. Kredi kartları da geçerli. Ama yanınızda nakit bulundurmanız önerilir.



5. Bu ülkeye giderken vize almanıza gerek yok. Ancak vizeden 30 gün süreyle muaf olacağınızı unutmamanız gerekir.



Emlak365.com Özel İçerik


Gündem Haberleri