Tüm Malvarlığı Amerikalı Geline Kaldı, Gayrimenkul Zengini Tatlıcı Ailesinde Miras Kavgası Başladı!

2013 yılında beyin kanseri tedavisi gördüğü Amerika'da hayatını kaybeden Murat Levent Tatlıcı'nın gerisinde bıraktığı dev miras paylaşılamıyor! Türkiye'nin gayrimenkul zengini aileleri arasında yer alan Tatlıcı ailesi Amerikalı gelin şoku yaşadı. Peki, Murat Levent Tatlıcı'nın mirası kime kalacak?

Türkiye'de yapmış oldukları gayrimenkul yatırımları ve dev projeler ile adlarını duyuran Tatlıcı ailesi son dönemde miras kavgası ile sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin en zengin aileleri arasında yer alan merhum Şehmuz Tatlıcı’nın 9 çocuğundan biri olan Murat Levent Tatlıcı Amerika'da vefat etmişti.

Beyin kanseri tedavisi gördüğü Amerika'da 11 Haziran 20213 günü hayatını kaybeden Murat Levent Tatlıcı'nın vefatından 9 ay önce 12 Eylül 2012 tarihinde Donna Marie Tatlıcı isimli bir kadın ile hayatını birleştirdiği ortaya çıktı. Yurt dışında yaşayan Donna Marie Tatlıcı evlendikten 9 ay sonra eşini kaybederken 10 Şubat 2014 tarihinden Türk Konsolosluğuna başvuruda bulunarak evliliğini tescil ettirdi.

ÖLMEDEN 4 AY ÖNCE VASİYETİNİ DEĞİŞTİRDİ, TÜM MALVARLIĞINI AMERİKALI EŞİNE BIRAKTI!

12 Eylül 2012 tarihinde Amerikalı Donna Marie ile hayatını birleştiren Murat Levent Tatlıcı vefat etmeden 4 ay önce, evliliğinin 5. ayında mirasını değiştirdi ve tüm malvarlığını eşine bıraktı. Tatlıcı'nın vefat etmesinin ardından miras ile ilgili hazırlanan yeni yetki belgesi Donna Marie Tatlıcı'ya teslim edildi. Olayın duyulmasının ardından vefat eden işadamının annesi bu vasiyetin iptali için Amerika'da dava açtı.

2016 yılında ABD mahkemesi tarafından verilen kararda Tuner'in gelinine yönelik olarak ortaya atmış olduğu haksız etki ve tesir iddiaları reddedilerek mirasın geçerli olduğuna hükmederek yetki belgesini onayladı.

2013 yılında vefat eden Tatlıcı'nın kardeşleri tarafından Türkiye'de veraset ilamı için 12. Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılırken Murat Levent Tatlıcı'nın bekar ve çocuksuz olması nedeni ile yasal mirasçılarının annesi ve kardeşleri olduğunun onaylanması istendi. O tarihte henüz evlilik evrakları işlenmediği için Donna Marie Tatlıcı yasal mirasçılar arasında yer almadı. Veraset ilamının iptali için dava açılırken İstinaf Mahkemesi, ABD’deki mahkeme kararın Türkiye’de tanınması için yeni bir dava açılması gerektiğini belirterek bir alt mahkeme tarafından verilen kararı iptal etti.

Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yeni dava açılırken Amerika'da ki mahkeme kararlarının Türkiye'de tanınması ve Donna Marie Tatlıcı'nın merhum işadamının yasal mirasçısı olarak kabul edilmesi istendi.

Gündem Haberleri