Turist Kılığındaki Polis Taksiciyi Fena Yakaladı

İstanbul'da taksiciler hakkında çıkan haberlerin ve şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Polis ekipleri de bu konu hakkındaki denetimleri her geçen gün sıklaştırıyor. Polis turist gibi davranarak taksiye binen polisler bindiği taksicinin taksimetre açmadan fahiş fiyat istediğini görüntüledi.

Özellikle İstanbul'da taksicilerle alakalı birçok haber çıkıyor. Her geçen gün artan şikayetler nedeniyle polis ekipleri de denetimleri artırdı. Bir taksiye turist gibi davranarak binen polis ekipleri o anları saniye saniye kaydetti. Taksimetre dahi açmadan turist sandığı polislerden fahiş ücret isteyen taksici, bu kez fena yakalandı. Taksiciye cezai işlem uygulandı.

İstanbul'da taksiciler mesafe beğenmeme ve müşteri seçmekle suçlanıyor. Bu konuyla alakalı bugüne kadar birçok haber video yayıldı. Ancak görünen o ki taksiciler bu davranışlarından vazgeçmiş değil. Şikayetlerin devam etmesi üzerine polis ekipleri farklı denetim şekilleri geliştirdi.

Polis Arap Turist Gibi Taksiye Bindi

Polis ekipleri İstanbul'da uzun süredir vatandaşların taksiciler hakkında gelen şikayetleri değerlendiriyor. Özellikle Türk vatandaşları taksilerin kendilerini almak için durmadığını, mesafe beğenmediğini ve müşteri seçtiğini iddia ediyor.

Zaman zaman çıkan haberler ve sosyal medyada yayılan videolar bu iddiaları destekliyor. Hemen her gün bir vatandaşın taksicilerle yaşadığı sıkıntılar hakkında bir haber çıkıyor. Polis ekipleri denetimlerini sıklaştırsa da taksiciler bu davranışlarından vazgeçmiyor. Tüm müşterileri gideceği mesafe her ne olursa olsa almak ve gideceği yere götürmek zorunda olan taksicilerden bazıları hasta ve yaşlı yolcuları dahi yol kenarında dakikalarca beklemeye mahkum bırakıyor. 

Polis ekipleri yol denetimlerinin yanında artık taksicilerin foyasını ortaya çıkarmak için yeni yöntemler geliştirdi. Bir polis ekibi Arap turist gibi davranarak taksiye bindi. Arapça konuşan polisleri turist zanneden taksici, taksimetre açmadan taksi ücreti için 300 lira istedi. Polis ekipleri, ücreti fazla bulduğunu belirterek tepki gösterse de taksici oralı olmadı.

Cezai İşlem Uygulandı

Polis ekipleri Arap turist gibi bindiği takside yaşananların tamamını video kaydı altına aldı. Polis tarafından yeterli delil toplandıktan sonra Arap kılığındaki polislerin içinde bulunduğu taksi Eminönü'nde kontrol yapan polisler tarafından durduruldu.

İlk başta taksici iddiaları reddetse de aracına aldığı kişilerin Arap turist değil polis olduğunu öğrenince başından kaynar sular indi. Taksici bununla birlikte görüntü kayıtlarını da görünce suçunu kabul etmek zorunda kaldı. Polis ekipleri aynı zamanda taksicinin yol boyunca direksiyon başındayken cep telefonuyla ilgilendiğini belirledi. 

Taksiciye taksimetre açmamaktan bin 979 lira, telefon ile ilgilenmekten 951 lira ceza kesildi. 

Gündem Haberleri