Turizm Cenneti Bozcaada Avrupa'nın En Büyülü 10 Adası Arasına Girdi

Çanakkale Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada, İngiliz gazetesi The Guardian'da, Avrupa'nın en büyülü 10 adası arasında yer aldı.

Çanakkale'nin turizm cenneti olarak bilinen Bozcaada İngiliz Gazetesi The Guardian'da yer aldı. Avrupa'nın en büyülü 10 adası listesinde Bozcaada, ikinci sırada yer aldı. Son yıllarda sık sık dünyanın en iyi adaları sıralamasında ilk sırada yer alan Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada şimdi de İngiliz basınında yer aldı.

Avrupa'nın en büyülü 10 adası listesinde yer alan adaların, sahillerinin tenha olması, huzurlu ve bozulmamış yapısı vurgulandı. Bozcaada da Türk ve Rum mirası açısından zengin bir ada olarak aktarıldı ve yaz sezonunda çoğunlukla İstanbullular tarafından tercih edildiğine dikkat çekildi.

Haberde Bozcaada'nın Troya Savaşı'ndaki yerine de gönderme yapıldı. Cami ile Ortodoks kilisesinin bir arada ve uyum içerisinde olduğu ve aynı zamanda bir liman kenti olduğu aktarıldı. Bozcaada'da bulunan taverna ve üzüm üretimine de dikkat çekildi. 

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da konuya ilişkin açıklamasında "Bozcaada'nın dış basında bu şekilde gündeme gelmesi hepimiz için onur verici. Kendi üzerime de sorumluluğu alarak, Bozcaadalılar olarak, adanın esnafı, yerel yöneticileri olarak Bozcaada'nın dışarıdan görülen marka değerini gerçekten yakalamamız gerekiyor. Bozcaada gerçekten sorunları da olan bir yer ancak marka değeri her zaman çok yüksek. Bu marka değerini yakalamamız gerekiyor." ifadelerine ver verdi.

Son yıllarda Bozcaada New York Times, Business Insider, New York Times Magazin ve Amerikan Forbes Dergisi tarafından da önerilen adalar arasında yer almıştı. 10 büyülü ada listesinin ilk sırasında da Fransa'dan Porquerolles Adası yer aldı. 

Gündem Haberleri