Türk Hava Yolları ücretsiz uçuşlar hakkında yeni kararı açıkladı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük ardından deprem bölgelerine uçuş konusunda Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklama ile birlikte bu bölgelere uçuşların ücretsiz olacağından bahsetmişti. THY, bu uçuşların ne zamana kadar devam edeceğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından Türk Hava Yolları tarafından o bölgelere ulaşımın kolaylaşabilmesi adına yalnızca 11 ile uçuşların ücretsiz bir şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı. Depremzede vatandaşların tahliyesinin de kolaylaştırılabilmesinin ardından yapılan bu uygulamanın ise ne zamana kadar devam edeceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından ise Türk Hava Yolları tarafından konuya ilişkin açıklama geldi. 

BİNLERCE UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bu zamana kadar bölgedeki tahliyelerin gerçekleştirilmesi için binlerce uçuşun yapıldığı öğrenilirken, Türk Hava Yolları sayesinde binlerce depremzede vatandaşın da kolay bir şekilde bölgedeki tahliyelerin gerçekleştirildiği öğrenildi. Özellikle de depremin yaşandığı tarihte yaşanan yoğun kar yağışı nedeni ile trafik oldukça yoğundu. 

Ülke genelinde başlatılan seferberlik nedeni ile yardımlar kara yolları ile ulaştırılmaya çalışılırken bir diğer yandan da yakınları deprem bölgesinde olan kişiler de bir an önce yakınlarını almak ya da sağlık durumlarını öğrenebilmeleri adına ulaşım sağlamaya çalıştı. 

Durum bu şekilde olunca da kara yolları oldukça yoğun bir şekilde trafik ile mücadele ederken Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklama ile birlikte bölgedeki tahliyelerin gerçekleştirilmesi için ücretsiz uçuşların yapılmasına karar verildiği açıklandı. 

Konu hakkında Türk Hava Yolları tarafından “Şimdiye kadar deprem ile ilgili bin 516 gidiş dönüş sefer (3 bin 32 uçuş) yaptık. 265 bin 754 vatandaşımızı tahliye ettik. 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelini götürdük. 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdık" şeklinde yapılan açıklama ile birlikte son durumu açıkladı. 

ÜCRETSİZ UÇUŞLAR İÇİN SON TARİH AÇIKLANDI! 

Bu uçuşların ne zamana kadar devam edeceğinin merak edilmesinin ardından ise yine konu hakkında Türk Hava Yolları, “Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarımız 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edecektir. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir"  şeklinde yaptığı açıklamada 1 Mart 2023'e kadar olduğunu ifade etti.

Gündem Haberleri