Turkcell, Türk Telekom Ve Vodafone Anlaştı! Artık Ücretsiz Olacak, İnternet Kotası Harcanmayacak!

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından yapılan işbirliği resmen açıklandı. Buna göre bu şirketlerden hizmet alan aboneler BiP ve Yaay uygulamalarını internet kotalarından herhangi bir harcama yapmadan kullanabilecekler.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından yapılan işbirliği resmen açıklandı. Buna göre bu şirketlerden hizmet alan aboneler BiP ve Yaay uygulamalarını internet kotalarından herhangi bir harcama yapmadan kullanabilecekler.

Türkiye'de önemli bir işbirliğinin adımı resmen atıldı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli mesajlaşma ve sosyal medya uygulamaları için ortak hareket etme kararı verdiler. Türk Telekom kullanıcıları BiP'i, Türkcell kullanıcıları ise Yaay'ı internet kotalarından harcama yapmadan kullanabilecekler. Bu iki uygulama ise Vodafone'un İletişim Pass paketi ile abonelere ücretsiz sunulacak.



DEV FİRMALAR YERLİ UYGULAMALAR İÇİN ANLAŞTI!



Türkiye'de iletişim dev firmaları olan Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone yerli mesajlaşma ve sosyal medya platformları için ortak hareket etme kararı aldılar. Bu karar gereği tüm operatörlerde BiP ile Yaay platformları tamamen ücretsiz hale getirildi. Abonelerin bu uygulamalardan yararlanmak istediklerinde kullandıkları internet ücretsiz olacak. Bu harcanan internetler kota kapsamında değerlendirilmeyecekler. Türkiye'ye ait uygulamalar olmaları nedeniyle kullanıcıların verilerinin ülke içerisinde kalması da kişisel güvenlik avantajı sağlayacak.



Varılan mutabakata yönelik bir açıklama yapan Turkcell Genel müdürü Murat Erkan, “Türkiye'deki teknoloji şirketleri olarak bir araya geldik ve tarihi bir anlaşmaya imza attık. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli uygulamalarımızı artık vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile herhangi bir ücrete tabi olmadan kullanabilecekler. Bu şekilde Türkiye'nin verileri de yine Türkiye'de kalacak. Bu anlaşmanın ilerleyen süreçte yeni işbirliklerine kapıaralayacağına inanıyoruz.” dedi.



İNTRNET KOTASI HARCANMAYACAK!



Anlaşmanın bir diğer tarafı olan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ise, “Yerli uygulamaların ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu bir defa daha gördük. Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile tüm kullanıcıların yerli sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarını denemeleri desteklenecektir. Türkiye'nin iletişimdeki üç büyük şirketi çok güzel bir dayanışma örneği sergilemiştir. Bu işbirlikleri Türkiye'nin yararına olacak şekilde önümüzdeki süreçte daha da gelişecektir.” ifadelerini kullandı.



Ses getiren işbirliği ile alakalı olarak Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy, “Sektörümüzdeyerli alternatif platformların çoğalmasını destekliyoruz. Biz şirket olarak müşterilerimize sınırsız internet deneyimi yaşatmak amacıyla Vodafone Pass uygulamasını sunmuştuk. Bunu talepler doğrultusunda sürekli güncelliyoruz. Biz İletişim Pass paketi içerisine yerli mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarını ücretsiz sunacağız. Bu işbirliğimiz çok önemli faydası olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri