Türkiye Avrupa'da En Çok Koronavirüs Tanısı Konulan Ülke Oldu, 8 İlde Bazı Yerleşim Yerleri Karantinaya Alındı!

Dün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son koronavirüs vaka sayısı ile Avrupa ülkeleri arasında en çok vaka görülen ülke oldu. Yaşanan yükseliş tehlikeli seviyelere ulaşırken yerinde karar dönemi kapsamında 8 ilde bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı. Bugün karantina altına alınan köyler, mahalleler, yerleşim yerleri nereleri, 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgeler hangileri?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 31 Mart 2021 tarihli günlük koronavirüs tablosu ile ne yazık ki tanı konulan kişi sayısı 40 bine dayandı.

Türkiye'de dün 37 bin 303 kişiye koronavirüs tanısı konulurken bu rakam ile Türkiye Avrupa ülkeleri arasında en çok koronavirüs vakası görülen ülke oldu.

AVRUPA ÜLKELERİ ARASINDA SON 24 SAATTE EN ÇOK YENİ KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLEN İLLER HANGİLERİ?

Türkiye 37 bin 303 kişi

Fransa 30 bin 702 kişi

Polonya 20 bin 870 kişi

İtalya 16 bin 017 kişi

Ukrayna 10 bin 533 kişi

Almanya 10 bin 55 kişi

Rusya 8 bin 277 kişi

Çekya 6 bin 865 kişi

Romanya 6 bin 204 kişi

Hollanda 5 bin 828 kişi

8 İLİMİZDE BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, KÖYLER, MAHALLELER HANGİLERİ?

Rakamlarda yaşanan korkutucu artışın ardından yerinde karar dönemi kapsamında bazı yerleşim yerlerinde zorunlu karantina kararı açıklandı. Açıklanan kararlar kapsamında Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kerimümin köyünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ikinci bir duyuruya kadar karantina uygulaması başlatıldığı duyuruldu. Alınan karantina kararı kapsamında köye giriş çıkışlar yasaklandı.



Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı olan Güneştepe Mahallesi de artan koronavirüs vaka sayıları nedeni ile karantina altına alındı. Mahallede istisnai durumlar dışında sokağa çıkma yasağı uygulaması başlanırken Jandarma ekipleri tarafından alınan tedbirler kapsamında köye giriş çıkışlar kapatıldı.

Sarıkamış'a bağlı Parmakdere köyünde de artan vakalar nedeni ile 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Jandarma tarafından köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı olan Tayyip köyü Örencik Mahallesi'nde koronavirüs temaslı kişilerin sayılarında yaşanan büyük artış sonrası mahalle 10 günlük karantina altına alındı. Valilik tarafından yapılan açıklamada mahalleye giriş çıkışlar kontrol altına alınırken mahallede oturan kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina dönemi boyunca izinli sayılacağı ilan edildi.

Bunlara ek olarak Osmaniye'ye bağlı olan Çardak Köyü, Gümüşhane iline bağlı olan Şiran ilçesinin Çevrepınarı köyü, Adıyaman'da 68 apartman, Çanakkale'nin merkeze bağlı Kayadere Köyü de 10 gün süre boyunca karantina altına alınırken sokağa çıkma yasağı uygulamasına başlanırken karantina altına alınan yerlerde giriş çıkışlar sınırlandırıldı.

Gündem Haberleri