Türkiye Dünyada En Ucuz Vatandaşlık Veren Üçüncü Ülke Oldu

Dünyada bir aileye en ucuz vatandaşlık satan 3 ülkeden biri de Türkiye oldu. Dünya ülkeleri vatandaşlığı yatırım programları ile sınarken Türkiye kadar ucuza vatandaşlık alınan ülke sayısı çok az.

Dünya genelinde birçok ülkede vatandaşlık, bazı yatırım programları neticesinde veriliyor. Ancak hiçbir ülkede Türkiye'deki kadar ucuza vatandaşlık verilmiyor. Bir aileye en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında Türkiye üçüncü sırada yer alıyor.

En ucuz vatandaşlık verdiği bilinen Antigua ve Barbuda'da bir ailenin buradan pasaport alabilmesi içim 140 bin dolar ödeme yapması gerekiyor. İkinci en ucuz vatandaşlık veren ülke ise Dominik. Dubai vatandaşlığı almak için de 200 bin doları ülkede oluşturulan fona yatırmak kendisi ve ailesi için pasaport alması için yeterli oluyor. Üçüncü sırada Türkiye geliyor. Türkiye'de hala 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alarak vatandaşlık alınabiliyor. Bir kişinin aldığı gayrimenkul ile vatandaşlık, gayrimenkulü alan kişinin tüm ailesine veriliyor.

TÜRKİYE'DE VATANDAŞLIK ALMAK KARAYİP ÜLKESİNDEN BİLE DAHA UCUZ
Sözcü'nün haberine göre, Karayip ülkesi olan St. Lucia'dan vatandaşlık almak bile Türkiye'den vatandaşlık almaktan daha pahalı. Vatandaşlık için bu adada, 300 bin dolar değerinde bir gayrimenkul almak gerekiyor. En ucuz vatandaşlık veren beşinci ülke olan Garanda'da ise tüm ailenin vatandaşlık alması için 350 bin dolar yatırım yapılması gerekiyor.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAK 120 GÜN SÜRÜYOR
Türk vatandaşı olmak isteyenler için çok fazla danışmanlık şirketi hizmet veriyor. Şirketlerin internet siteleri üzerinden vatandaşlık almak için başvuranların başvuruları, 120 gün yani 4 ay içerisinde tamamlanıyor. Türkiye vatandaşı olmanın Japonya ve Singapur gibi 110 ülkeye vizesiz, kapıdan vize alarak girmek gibi avantajları bulunuyor. Ayrıca ABD'den de 5 yılda bir yenilenmek şartıyla yatırımcı vizesi alınabiliyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri