Türkiye'de Çok Tartışılmıştı, ABD Kalıcı Yaz Saati Uygulamasına Geçiş Kararı Aldı!

Özellikle de bu kış büyük tartışmalara neden olan ve iptal edilmesi istenen kalıcı yaz saati uygulaması için ABD senatosu'da geçiş kararı aldı.

Türkiye'de bu kış büyük tepkilere neden olan, hem çalışan hem de okula giden milyonlarca kişinin karanlık saatlerde evden çıkmasına neden olan kalıcı yaz saati uygulaması tüm tepkilere rağmen iptal edilmemişti. Konu gündemdeki yerini korurken benzer bir karar da ABD senatosu tarafından alındı.

Amerika'da Cumhuriyetçi Senator Marco Rubio imzası ile senatoya sunulan tasarı ile ülkenin kalıcı yaz saati uygulamasına geçmesi talep edildi. Kalıcı yaz saati tasarısı Senato Genel Kurulunda yapılan görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edilerek onaylandı.

ABD KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASINA NE ZAMAN GEÇECEK?

Türkiye'nin en çok tartışılan ve tepki çeken uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alan kalıcı yaz saati uygulaması için ABD Senatosu da adım attı. Senatoda yapılan görüşmelerde kalıcı yaz saatinin sağlayacağı avantajlar nedeni ile kabul edillmesi talep edilirken yapılan oylama sonucunda kanun teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Kanun teklifine imza atan Cumhuriyetçi Senator Marco Rubio yapmış olduğu konuşmasında yaz saati uygulamasının kalıcı olması durumunda sağlayacağı faydaları açıklarken senatoda kabul edilen teklifin yasalaşması durumunda ise uygulamaya 2023 senesinde geçileceğini açıkladı.

Rubio senatoda yer alan diğer senatörlere yapmış olduğu konuşmasında tasarının yasalaşması durumunda Amerika'nın 20 Kasım 2023 tarihinden itibaren kalıcı yaz saatine geçeceğini duyurdu. Senatodan geçen yasa tasarısı Temsilciler Meclisine sunulacak. Buradan da geçmesi halinde ABD Başkanı Joe Biden'ın onayına sunulacak.

Gündem Haberleri