Türkiye'den İtalya ve İspanya'ya Covid-19 Desteği! Bir Uçak Dolusu Tıbbi Malzeme Gönderildi

Türkiye corona virüs ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya tıbbı malzeme desteğinde bulundu.

Türkiye corona virüs ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya tıbbı malzeme desteğinde bulundu. Yardım malzemeleri bu ülkelere askeri kargo uçakları gönderilirken İspanya'dan teşekkür mesajı geldi. NATO Genel Sekreteri de Türkiye'nin yardım göndermesine dair açıklamasında gurur duyuyoruz açıklamasında bulundu.

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerin başında İtalya ve İspanya geliyor.



Binlerce kişinin hayatını kaybettiği bu iki ülkede can kaybı ve vaka sayısı her geçen artıyor. Tıbbi olarak her türrlü desteğe ihtiyacı olan İtalya ve İspanya'ya yardım eli ise Türkiye'den geldi. Türkiye bu iki ülkeye çok sayıda tıbbi malzeme yardımında bulundu.



TÜRKİYE'DEN İTALYA VE İSPANYA'YA TIBBI YARDIM



Türkiye tarafından sağlanan tıbbı yardım malzemeleri İspanya'ya askeri kargo uçağı ile gönderildi. Corona Virüs ile mücadele kapsamında hayati öneme sahip olan malzemelerin yer aldığı askeri kargo uçağında; Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor.



NATO SEKRETERİNDEN TEŞEKKÜR GELDİ



Türkiye'nin bu adımının ardından ise NATO Genel Sekreter Jens Stoltenberg'den bir teşekkür mesajı geldi Stoltenberg yardım paketi ile ilgili olarak Türkiye'ye "NATO dayanışması faaliyette: Türkiye, Covid-19 ile ortak mücadelemizi desteklemek için bugün İtalya ve İspanya'ya tıbbi malzeme içeren bir kargo uçağı gönderdi. NATO müttefiklerinin afet yardım merkezimiz aracılığıyla birbirlerini desteklediğini görmekten gurur duyuyoruz. Birlikte daha güçlüyüz".ifadelerini kullandı.



İspanya'dan Teşekkür Mesajı



Bu mesajın ardından İspanya'dan da teşekkür mesajı geldi. Yayımlanan ilk mesajda NATO'yu etiketleyerek bir paylaşımda bulunan İspanya daha sonra tepkiler üzerine Türkiye'ye de teşekkür mesajını iletti. Bu mesajda ise "Türkiye ve tüm NATO müttefikleri, Kovid-19'la mücadelede desteğiniz için teşekkürler". ifadeleri yer aldı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri