Türkiye’den yabancılara vize kolaylığı! 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı!

Avrupa ülkeleri sıkı bir vize politikası yürüttüğü bu zamanlarda Türkiye 5 yıllığına verilen vize süresini alınan kararla 10 yıla çıkarttı.

Avrupa ülkeleri sıkı bir vize politikası yürüttüğü bu zamanlarda Türkiye 5 yıllığına verilen vize süresini alınan kararla 10 yıla çıkarttı.

Türkiye’den başka ülkelere seyahat eden vatandaşların zaman zaman yaşadıkları vize problemleri gündemde olduğu bu zamanlarda yabancılara Türkiye’de vize süresi uzatılma kararı verildi.



HERKESİ ŞAŞIRTTI!



Türkiye’den yurtdışına giden vatandaşlar sırf Türk oldukları için zaman zaman bazı ülkelerin havalimanlarında saatlerce tutularak eziyet edilirken Türkiye’nin yabancılara yönelik verdiği vize süresi kararı herkesi şaşırttı.



RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI



Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik maddesinin değiştirilerek yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yeni yasaya göre Türkiye'ye gelecek yabancılara, ülkelerindeki Türk konsolosluklarından verilen vize süreleri 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.



5 YILLIK SÜRE 10 YILA ÇIKARILDI



Önceki yönetmelikte 5 yıl olarak yer alan süre yönetmeliğin, "Vize zorunluluğu ve esasları"nı düzenleyen bölümünde yapılan değişiklikle Türkiye'ye gelecek yabancılara, vatandaşı oldukları veya yasal olarak bulundukları ülkelerdeki Türk konsolosluklarından verilen vize süreleri, 10 yıl olarak değiştirildi.



6 AY İÇİNDE KULLANILMADIĞI TAKDİRDE GEÇERSİZ SAYILIYOR



Ayrıca verilen vizeler veriliş tarihinden itibaren 6 ay içinde kullanılmadığı takdirde geçerliliğini yitirecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri