Türkiye'nin Bir Dönemine Damga Vuran Ünlü Gazeteci Ali Kırca Öldü İddiası Sosyal Medyayı Salladı! Ali Kırca'nın Sağlık Durumu Hakkında Son Açıklamalar!

Bir dönem Türk televizyon haberciliğine damgasını vuran Ali Kırca'nın hayatını kaybettiği iddiası sosyal medyada dile getirildi.

Bir dönem Türk televizyon haberciliğine damgasını vuran Ali Kırca'nın hayatını kaybettiği iddiası sosyal medyada dile getirildi. Sevenleri Ali Kırca'nın sağlık durumunu merak etmeye başladılar? Ali Kırca öldü mü? Ali Kırca'ya yakın isimler usta televizyoncunun sağlık durumu hakkında ne dediler?

Türkiye'de televizyon haberciliği denilince akla gelen ilk isimler arasında yer alan Ali Kırca ile alakalı olarak bu akşam sosyal medyada şok bir iddia gündeme geldi. Ali Kırca'nın vefat ettiği haberi üzerine çok sayıda vatandaş sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınlamaya başladılar. Dikkatli kullanıcılar ise haberin doğru olup olmadığını öğrenmek için arama motorlarında “Ali Kırca Öldü Mü” sorgulaması yaptılar. İşin aslı ise kısa bir süre içerisinde ortaya çıktı.



ALİ KIRCA ÖLDÜ İDDİALARI YALAN ÇIKTI!



Ünlü haberci Ali Kırca'nın öldü iddiaları yalan çıktı. Dostları hemen Ali Kırca'ya ulaşırken usta televizyoncu yakın çevresine, “Ölmedim ama benim canıma can kattılar. Bu haberler sayesinde ne kadar çok sevenim olduğunu gördüm. Bu hayatta doğru işler yapıp kalıcı izler bırakmışız. Dostlarımız ile daha uzun yıllar birlikte yaşayıp, güzellikleri tadmaya devam edeceğiz.” dediği belirtildi.



Ali Kırca'nın öldüğü iddialarını kısa sürede yalanlayan ilk isim ise Gazeteci Gürkan Hacır oldu. Gürkan Hacıs sosyal medyadan yayınladığı mesajında, “Televizyon haberciliğinin duayen ismi Ali Kırca'nın öldüğüne dair iddialar doğru değil. Kendisi hayattadır ve oldukça da sağlıklıdır.” ifadelerini kullandı.





ALİ KIRCA'DAN MESAJ VAR!



Bir diğer gazeteci Özlem Gürses ise Ali Kırca ile yaptığı telefon görüşmesini sosyal medyadan açıklayarak, “Ali Kırca ile az önce telefon ile görüştüm. Kendisi şu anda 4 yaşındaki torunu ile hayatına hayat katmakla meşgul. Bugün de ölmedim dedi. Benim mesleğe başlamama vesile olan Ali Kırca ile bu bahane ile yıllar sonra konuşma fırsatı buldum.” şeklinde yazdı.





ALİ KIRCA KİMDİR?



1949 yılında Akşehir'de doğmuştur. 1963 yılında İstanbul'a gelmiş ve Deniz Harp Okulu'ndan mezun olmuştur. 1969 yılında deniz teğmeni olduğu sırada yayınladığı bir bildiri nedeniyle ordudan atılmıştır. 12 Mart döneminde idamla yargılanmıştır.



İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'nde bir müddet eğitim görmüş ama mezun olamamıştır. 1974 yılında mesleğe TRT'de muhabir olarak işe başlamasıyla girmiştir. Bir müddet sonra TRT Haber Dairesi başkanı olmuştur. 1994 yılında Türkiye'nin ilk anchorman'i olarak ATV Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başladı. Ardından ise yine aynı kanalda Siyaset Meydanı programını hazırlayıp sunmuştur.



Emlak365.com


Gündem Haberleri