Türkiye'nin Mutlaka Gezilmesi Gereken Turistik Şehirleri! Bu Listeye Bakmadan Seyahat Planı Yapmayın

Muhteşem coğrafi özellikleriyle milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Türkiye'nin en çok ziyaret edilen turistik şehirleri listesine bakmadan seyahat planı yapmayın. En çok tercih edilen 11 şehir.

Türkiye hem coğrafi özellikleriyle hem de yapılan turizm yatırımlarıyla her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin turistler tarafından bu kadar tercih edilmesinin en önemli nedeni doğal ve kültürel açıdan çeşitliliğe sahip olması. En çok ziyaret edilen 11 turistik şehri sizler için derledik.

TURİSTLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ 11 TURİSTİK ŞEHİR

EDİRNE

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olarak nitelendirilen Edirne, Osmanlı Devleti'ne uzun bir süre başkentlik yapmıştı. Burada turistik faaliyetler de çok çeşitli. Gerek mimarisi gerekse modern yapısı Edirne'yi Türkiye'nin en turistik illerine arasına aldı.

NEVŞEHİR

Hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından olan bir diğer turistik şehir de Nevşehir. Nevşehir denildiğinde akıllara direkt olarak Kapadokya geliyor. Turistik anlamda en fazla öne çıkan yer olan Kapadokya, her sene hem yerli hem de yabancı turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan bu şehirde peri bacaları manzaralı balon turu yapmak en çok tercih edilen turistik faaliyetlerden biri.

GAZİANTEP

Özellikle mutfağındaki çeşitlilikle ön plana çıkan Gaziantep, kültürel özellikleri ile de ön plana çıkmayı başarmış bir şehir. Çok önemli medeniyetler bu şehri yerleşim birimi olarak tercih etmişler. Zeugma, Anadolu evleri gibi kültürel miraslar şehri turistik kılan en önemli yapılardan. Gaziantep aynı zamanda kebap ve baklavası ile de meşhur.

MUĞLA

Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi'nin kesişiminde yer alan Muğla, özellikle yaz turizmi için en çok tercih edilen noktalardan biri. Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Köyceğiz bölgelerinde turist yoğunluğu her sene yaşanıyor. Marmaris ve Bodrum da özellikle yaz tatillerinde tercih ediliyor.

ÇANAKKALE

Türk tarihinde dönüm noktası olarak adlandırılan Çanakkale Deniz Savaşları'nın yaşandığı harika bir şehir Çanakkale. 100 yıldan fazla süredir insanların savaş coğrafyasını görmek ve şehitleri ziyaret etmek için en çok tercih ettiği illerden bir tanesi. Şehirde Troya başta olmak üzere pek çok kültürel kalıntı da bulunuyor.

DENİZLİ

Ege bölgesinde yer alan ve bölgenin en önemli şehirlerinden biri olan Denizli, Pamukkale Travertenleri ile dünyanın en çok turist ağırlayan illerinden biri. Pamukkale hem görselliği ile hem de sağlık açısından faydalı olması bakımından turistlerin ilgisini cezbediyor. Türkiye'den ve dünya genelinde çok fazla turist zaman zaman bu bölgeye akın ediyor.

BURSA

Camii ve kebabı ile meşhur olan Bursa, Osmanlı'nın başkentleri arasında İstanbul'dan sonra en önemli şehir. Bir imparatorluğun doğuşunda çok önemli bir katkısı olan şehir, kültürel ve modern özellikleri ile ön plana çıkıyor. Trilye, Gölyazsı ve Osmanlı'dan kalma eserler ile turistlerden ilgi görüyor. Burada hem sanayi hem de ticaretin etkisi de turistlerin çok fazla tercih etmesine katkı sağlıyor.

MARDİN

Taş evleri ile ön plana çıkan ve kebapların atası olarak bilinen Mardin, son yıllarda ilgi gören şehirlerden bir tanesi. Taş evleri, yöresel lezzetleri, şehrin özgün mimari yapısı Mardin'i turistik bölgeler arasına alıyor. Mardin denilince akla 'geceleri gerdanlık, gündüzleri seyranlık' tanımı geliyor.

İZMİR

Medeniyetler şehri İzmir de Türkiye'nin turistik illeri arasında yer alıyor. Ege'nin incisi İzmir, Efes Antik Kenti gibi doğal kalıntıları ve Kordon'da keyifli dakikalar yaşanması bakımından özellikle yaz turizminde önemli bir yere sahip. Alaçatı, Çeşme, Dikili yaz tatillerinde tercih edilen uğrak noktalardan.

İSTANBUL

Namı en az Türkiye kadar duyulmuş olan İstanbul, sadece Türkiye'nin değil dünyanın da turistik şehirleri arasında yer alıyor. İmparatorluklar başkenti ve Doğu ile Batı medeniyetinin buluşma noktası.

ANTALYA

Şelale ve denizin prensesi olarak bilinen Antalya, yaz turizmi için dünyada ilk 3 arasında yer alıyor. Masmavi denizi, altın gibi kumları ve coğrafyası ile Türkiye'nin turistik şehirleri listesinde ilk sırada bulunuyor. Manavgat, Düden şelalesi, en yüksek teleferik, en büyük hayvanat bahçesi ve denizi ile her zaman çok tercih edilen illerden.

Gündem Haberleri