Türkiye'ye Dördüncü GSM Operatörü Geliyor! Abone Kabul Edecekleri Tarih Belli Oldu

Türkiye'deki üç GSM operatörüne bir yenisi daha ekleniyor. Teknik altyapıları tamamlanan yeni GSM 0510 numarasıyla başlayacak.

Türkiye'deki 3 büyük operatörün yanına bir yenisi daha ekleniyor. NETGSM adı verilen yeni operatör, aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla 2009 yılından bu yana hizmet veriyor.

TÜRKİYE YENİ OPERATÖRÜNE KAVUŞUYOR

NETGSM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, firmanın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan servis sağlayıcısı aldığını, mobil telefon hizmetlerine ilk kez sanal moil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile anlaşma sağlayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını anlattı.

BTK'dan 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test aşamalarına başladıklarını ifade eden Öcal, şu an sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yakın VoIP/ SMS abonesi ile imtiyazlı grup firmaları arasında 6'ncı sıraya yükseldiklerini ve büyük operatörler ile rekabete hazır olduklarını belirtti.

MART AYINDA ABONE ALMAYA BAŞLAYACAKLAR

TÜBİTAK destekli Ar-Ge projeleri ile yazılım ve donanımlarını tamamlayan şirket, elektronik ve yazılım sektöründe kendi alanında uzman kişilerden oluşan bir kadroya sahip olduklarını söyledi.

NETGSM ya da mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını ödeyerek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan bir mobil operatör olduklarını söyleyerek, Mart ayından itibaren GSM abonesi almaya başlayacaklarını ifade etti.

İNTERNET ÜZERİNDEN ABONELİK KAYDI!

NETGSM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, BTK'ye gerekli başvuruları yaptıklarını ve abonelikleri internet ortamında alacaklarını aktardı. Öcal, NETGSM'in diğer operatörlere göre yapacağı katma değerli kampanyalarla fark yaratacağını, hayatımızı kolaylaştıran teknolojik yazılım ve donanımsal ürünleri eğitimden iş hayatına kadar köklü değişikliklere sebep olacak şekilde geliştirdiklerini ifade etti.

Gündem Haberleri