Türkiye'ye Yatırım Yapmaktan Vazgeçen Volkswagen'e Misilleme! Makam Araçları İçin Cumhurbaşkanlığından Uyarı!

Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçince Türkiye'den bu firma için misilleme geldi.

Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçince Türkiye'den bu firma için misilleme geldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından bakanlıklara uyarı gönderilerek Volkswagen marka makam araçlarının değiştirilmesi istendi.

Türkiye'ye yatırım yapacağını açıklayan ama daha sonra siyasi nedenlerle bu kararından vazgeçen Alman otomotiv devi Volkswagen için Türkiye'den misilleme anlamına gelecek çok kritik bir hamle yapıldı.



Volkswagen'e karşılık vermek için harekete geçen Cumhurbaşkanlığı tarafından bakanlıklara uyarı gönderildi. Makam aracı olarak kullanılan Volkswagen ve bu grubun diğer markası olan Audi marka araçların değiştirilmesi istendi.



TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAKTAN VAZGEÇMİŞLERDİ!



Volkswagen 2020 yılı içerisinde Manisa'da fabrika kurmak amacıyla bir çalışma gerçekleştirmişti. Ancak bu çalışmalar pandemi gerekçe gösterilerek ertelendi. Daha sonradan ise tamamen siyasi gerekçelerle Türkiye'de fabrika kurulmasından vazgeçildiği açıklandı.



Volkswagen'in üst düzey yöneticisi Herbert Diess bir açıklama yaparak Türkiye'de kurulması planlanan fabrikadan vazgeçme nedenlerinden birisinin de siyasi durum olduğunu ifade etti. Manisa'da kurulması planlanan fabrika yıllık 300 bin araç üretecek ve 4 bin kişiye de istihdam sağlayacaktı.



MAKAM ARAÇLARINDA YERLİ ÜRETİM DÖNEMİ BAŞLIYOR!



Volkswagen'in siyasi nedenlerden dolayı Türkiye'de yapmayı planladığı yatırımı bir başka ülkeye almasına hükümet kayıtsız kalmadı. Cumbhurbaşkanlığı tarafından bakanlıkların başta Passat model araç olmak üzere tüm Volkswagen ve Audi marka makam araçlarını değiştirmeleri istendi. Peyderpey değişecek olan Alman marka makam araçları yerine de marka önerisi yapıldı. Buna göre makam araçlarında Türkiye'de üretim yapan Renault'un tercih edilmesi önerildi. Ayrıca yine Türkiye'de üretim yapan Ford ile Toyota marka otomobillerin dekiralanabileceği iletildi. Üst model kiralamalarda ise Renault Talisman ve Ford Mondeo modellerinin tercih edilmesi bildirildi.



Türkiye'de şu anda toplam 115 bin makam aracı bulunuyor. Bu rakamın Fransa'da 65 bin, İtalya'da ise 29 bin dolaylarında olduğu belirtildi. 2019 yılında kamuda kullanılan taşıtların kirası için devletin kasasından 537 milyon 706 bin TL para çıktığı bildirildi. Dünyada bu alanda lider olan Türkiye'nin Volkswagen'e makam aracı misillemesi yapması önemli bir tepki olarak değerlendiriliyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri