Tutuklanacağını açıklayan Trump ABD'lileri protesto gösterilerine davet etti!

ABD’nin eski başkanı Donald Trump ilginç bir iddiada bulunarak Salı günü tutuklanacağını açıkladı. Donald Trump destekçilerini protesto gösterileri yapmaya davet etti.

ABD’nin Joe Biden’dan önce başkanı olan Donald Trump ilginç bir iddiada bulunarak Salı günü kendisini tutuklayacaklarını söyledi. 17 Mart’ta Manhattan Bölge Mahkemesi, Trump’un Mar – a – Lago malikanesinde bulunan devlete ait gizli belgelerle alakalı olarak avukatı Evan Corcoran’ı ifadeye davet etmişti.

TRUMP TUTUKLANACAĞINI İDDİA ETTİ!

New York savcılarının ABD’nin eski başkanı Donald Trump hakkında yetişkin film yıldızı Stormy Daniels’e yapılan 130 bin dolarlık ödemeyle alakalı bir dava açmak üzere oldukları biliniyor. Stormy Daniels, Donald Trump başkanlık için yarışa girmeden önce onunla bir ilişkisi olduğunu ve 2016 başkanlık seçimlerinden önce kendisine sus payı için 130 bin dolar ödeme yapıldığını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmeler üzerine Donald Trump bugün Truth hesabından bir paylaşım yaparak, “Şimdi, yolsuz, son derece siyasi, suçları için yeni rekorlar kırmaya çalışan ve başındaki kişinin George Soros tarafından finanse edildiği Manhattan Bölgesi Başsavcılık ofisinden yapılan yasa dışı sızıntılar gösteriyor ki herhangi bir suç kanıtlanamayınca, eski ve tamamen çürütülmüş (birçok diğer savcının da çürüttüğü) masallar üzerinden, açık ara önde Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski ABD Başkanı gelecek hafta salı günü tutuklanacak. Protesto edin, ülkemizi geri alın!” dedi.

Donald Trump yaptığı açıklamada kendisini neden tutuklayacaklarına dair detaylara hiç değinmedi. ABD medyasında bu konuda bazı bilgiler yer almaya başladı. Buna göre Donald Trump kendisi hakkında iddianame hazırlandığını biliyor ve iddianamenin ardından olması muhtemel gelişmelere karşı kamuoyu baskısı oluşturmak adına destekçilerini kendi etrafında toplamayı amaçlıyor. Salı günü ABD’de bu yönde nasıl gelişmeler olacağı, Trump desteklerinin kendisi için protesto gösterisi düzenleyip düzenlemeyecekleri merakla bekleniyor.

Gündem Haberleri