Tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yerine vekil başkan seçildi!

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremde en çok yıkımı yaşayan yerlerin başında yer alan Nurdağı ilçesinde belediye başkanı Ökkeş Kavak tutuklanmıştı.

Tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yerine vekil başkan seçildi! 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. 

Deprem merkez üssünün olduğu Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep'te de çok büyük bir yıkıma neden olmuş, Nurdağı ilçesi adeta yerle bir olmuştu. Yaşanan deprem felaketinde en çok can kaybı yaşanan yaşam alanlarının başında yer alan Nurdağı ilçesinde belediye başkanı Ökkeş Kavak inşaat ettiği binaların çökmesi sonucu yürütülen soruşturmada tutuklanmıştı. 

ÖKKEŞ KAVAK YERİNE YENİ NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KİM SEÇİLDİ?

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, müteahhitliğini üstlendiği iki binanın yıkılması ve bu binalarda yaşayan kişilerin hayatını kaybetmesi nedeni ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Kavak'ın görevden alınmasının ardından yerine beklendiği üzere yeni bir isim seçildi. 

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci tarafından yapılan açıklamada "AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcımız, MKYK Üyemiz Sn Mücahit Yanılmaz ile birlikte Nurdağı Belediye Başkan Vekilliği seçimlerine katıldık. Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Sn Yakup Bahar'a görevinde başarılar diliyorum" denilerek Nurdağı Belediye Başkan Vekilliği görevine Yakup Bahar'ın seçildiği ilan edildi. Bahar AK Partili Meclis Üyesi olarak görev alıyordu. 

Gündem Haberleri