Twitter'da Gündem Oldu! YKS Yığılma Nedir, Nasıl İşler?

2022 YKS sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından sınava giren adaylardan yığılma tepkisi geldi, hatta Tiwtter'da gündem oldu. YKS yığılma nedir, yığılma sistemi nasıl işler? Haberimizde.

2022 YKS sınav sonuçları 18 Temmuz Pazartesi (bugün) ÖSYM tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar yığılma tepkisi gösterdi. Milyonlarca öğrenci, ÖSYM tarafından yapılan AYT, TYT ve YDT sınavlarında ter döktü. Sonuçlar beklenenden 2 gün önce açıklandı. Öğrencileri bir yandan tercih heyecanı sararken bir yandan da yığılma konusunda tepkiler gündeme geldi. YKS yığılma nedir, ne anlama gelir? İşte yanıtı.

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU! YKS YIĞILMA NEDİR?

Yığılma etiketi üniversite adayları tarafından Twitter'da gündem oldu. Öğrenciler tepkilerini dile getirirken bir yandan da yığılma sisteminin ne olduğunu ve bu sistemin nasıl işlediğini araştırıyor. YKS'de yığılma öğrencilerin temel sorunlarının başında geliyor. Yığılma ilgili bölüme puan yetmesine rağmen sıralamanın yetmemesi anlamına geliyor. Örneğin bir programa girmek için gereken puan 450, öğrenci YKS'den 450 puan aldı fakat belirli bir kontenjan açıldığı için YKS puanı yeterli olan öğrenci sıralamaya takıldığı için istediği üniversitenin istediği bölümüne giremiyor. Bu durum yığılma olarak tanımlanıyor.

ÖĞRENCİLERİ YIĞILMA KORKUSU SARDI

2022 YKS sonuçlarının açıklanması ardından öğrenciler yığılma problemi ile karşı karşıya kalmaktan korkuyor. Puanın yettiği üniversiteye sıralamadan dolayı girememek anlamına gelen yığılma konusuna Twitter'dan tepki yağıyor. İşte sosyal medya tepkilerinden bazıları:

" Puanımın yettiği yerlere sıralamam yetmiyor bu nasıl yığılma

YKS tayfa anlık: Puanımın yettiği yere sıralamam yetmiyor.

Puan üniversiteye götürüyor sıralama dershaneye

biz tercihleri neye göre yapacağız şuan? puanım tutan yerlere sıralamam yetmiyor. sıralamam tutan yer yok. mezuna kalsam tekrar seneye beni neyin beklediği hakkında en ufak fikrim yok. Habire değişen sınav sisteminin sonuçları. ben hep YKS'ye mi hazırlanacağım?

Anneme puanımın iyi ama yığılma yüzünden sıralamamın kötü olduğunu anlatmaya çalışırken benim telefon camına yansıyan tribal enfeksiyonum

benim sıralama mezara doğru yığılmış

Ağlanacak halime iki saattir gülüyorum, kafayı sıyırmama 3 dk falan kaldı sanırım. Gecen sene yaptığım netlerin iki katini yaptım ama sıralama olarak baya düşmüşüm. Teşekkürler barajsız geçiş."

Gündem Haberleri