Twitter'ın yeni rakibi belli oldu! Instagram Threads kullanıma açıldı

Uzun süredir merakla beklenen Instagram Threads'ın kullanıma açıldığı bugün itibariyle duyuruldu.

Geçtiğimiz sene Twitter'ı satın alan Elon Musk, bu andan itibaren Twitter'da pek çok değişikliğe gitmişti. Yapılan her yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılarını şaşırtarak gündeme gelen Twitter, son olarak tweet görüntülenme sayısı ile ilgili yeniliğini duyurdu. Bu yenilik ile birlikte kişilerin ücretli bir şekilde satılan üyelikler de dahil olmak üzere artık tweet görüntülenmelerine de sınır getirildiği ifade edildi.

Bunun ardından pek çok kişi tarafından Twitter'a rakip olabilecek yeni bir platformun bulunup bulunmadığı hakkında merak edilenler artarken Instagram Threads duyuruldu!

INSTAGRAM THREADS NEDİR?

Twitter'a rakip olarak görülen Instagram Threads hakkında merak edilenlerin artması ile birlikte konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda kullanıcıların Twitter'da olduğu gibi mikroblog yazılar paylaşabildiği bir platform olduğu ifade edildi. Erişimin oldukça kolay olduğu uygulama için iOS kullanıcıları App Store'a, Android kullanıcıları ise Google Play'e giderek kolay bir şekilde telefonlarında kurulum yapılabildiği öğrenildi.

Bununla birlikte yapılan açıklamalara göre kullanıcıların onaylı Instagram hesaplarını bu platform üzerinden de kullanmalarına olanak tanındığı öğrenilmiş oldu. Oldukça kolay bir şekilde eşleşmenin sağlandığı ifade edilerek "Instagram ile giriş yap" butonu sayesinde Instagram profilinden bilgileri çekme imkanının bulunduğu ifade edildi.

DUYURU YAPILDI!

Kısa süre içerisinde dünya çapında yankı uyandırmayı başaran Threads hakkında açıklama yapan, Threads'in kurucusu ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram üzerinden paylaşımda bulundu. Teşekkürlerini ileten Zuckerberg,

''Threads ile tanışın, sohbet için açık ve dostane bir halka açık alan. Vizyonumuz Instagram'ın en iyi kısımlarını almak ve metinler, fikirler ve aklınızdan geçenleri tartışmak için yeni bir deneyim yaratmak.

Bence dünyanın bu tür dostane bir topluluğa ihtiyacı var ve ilk günden beri Threads'in bir parçası olan hepinize minnettarım. Threads şu anda app store'da.'' şeklinde yaptığı açıklama ile uygulama hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Gündem Haberleri