Uçaklarda maske yasağı kalktı mı? Otobüs, metro, hastanede maske zorunluluğu var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden maske yasağının kaldırıldığını duyurdu. Peki, uçaklarda maske yasağı kalktı mı? İşte bilinmesi gerekenler.

Geçtiğimiz haftalarda Koronavirüs Bilim Kurulu toplanmış ve 2 yıldır hayatımızda olan maskelerle ilgili önemli bir karar almıştı. İlk karara göre toplu taşıma araçlar ve hastaneler hariç, tüm kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu ulaşımdaki maske yasağının da vaka sayısının binin altına düşmesiyle yeniden ele alınacağını ifade etmişti. Açıklanan yeni karar ile birlikte maskeler artık hayatımızdan çıktı.

Toplu taşımada maske yasağı kalktı mı?

Türkiye'de vaka sayıları on 3 güde üst üste binin altına indi. Sağlık Bakanı Fahretti Koca'nın daha önce müjdesini verdiği maske zorunluluğu da böylelikle kaldırılmış oldu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından maske zorunkluluğunun kaldırıldığını duyurarak, vaka sayılarının arka arkada üç gün binin altında gerçekleştiğini, toplu taşıma araçlarında maskelerin istenirse çıkarılabileceğini söyleyerek '' Yol maskesiz daha kısa '' dedi. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından otobüs, metro, dolmuş gibi ulaşım araçlarında maske takılmayacağı kesinleşmiş oldu. Ancak birçok kişi de uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı merak ediyor.

Uçaklarda maske yasağı kalktı mı?

Bakan Koca'nın maske müjdesinin ardından Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, '' Yarın size maskelerimizin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenliğimiz ile gülümseyeceğiz ' diyerek uçaklarda maske yasağının kaldırıldığını duyurdu. Sosyal medya paylaşımında milletçe gayret ettik, kurallara uyduk, sabrettik ve kazandık diyen Ekşi '' Şimdi tebessüm zamanı '' diyerek maske zorunluluğunu uğurladı.

Yapılan son açıklamalara göre tüm toplu ulaşım araçlarında maske zorunluluğu kaldırıldı. Maske yasağı şu an yalnızca hastanelerde devam ediyor.

Gündem Haberleri