Uçakta, Otobüste, Toplu Taşımada, Sinemada, Tiyatroda Maske Takma Zorunluluğu Kalktı Mı?

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, maske konusunda Bilim Kurulu'nun aldığı kararı açıkladı. Maske takma zorunluluğunun açık alanda kaldırıldı. Peki uçakta, otobüste, toplu taşımada maske zorunlu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından çokj kritik açıklamalarda bulundu. Özellikle maske takma zorunluluğunun kaldırılmasına dair alınan yeni karar büyük dikkat çekti. Peki toplu taşımada maske takma zorunluluğu kalktı mı? Otobüste, uçakta, sinemada, tiyatroda maske takmak zorunlu mu? Maske takma zorunluluğu tamamen mi kaldırıldı?

SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre maske takma zorunluluğu kısmen kaldırıldı. Artık vatandaşların açık alanda maske takmaları zorunlu olmayacak. Ancak kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun devam edip etmediği merak ediliyor. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarında maske takmak zorundalar mı? Maske takmadan otobüse, uçağa binilebilecek mi? Dolmuşa binerken maske takmak şart mı? İşte merak edilen tüm bu soruların cevapları...

KAPALI ALANLAR İÇİN MASKE KARARI

Maske takma zorunluluğu ile alakalı olarak alınan yeni karar ile kapalı alanlara da belirli bir düzenleme getirildi. Buna göre mesafenin korunabildiği kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu olmayacak. Ancak mesafenin korunamadığı, yeterince havalandırma yapılamayan kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu devam edecek. Bu alanlara dair maske konusunda herhangi bir yeni karar alınmadı. Dolayısıyla insanlar bu kapsama giren kapalı alarlarda maske takmaya devam edecekler.

TOPLU TAŞIMADA, OTOBÜSTE, UÇAKTA, SİNEMADA, TİYATRODA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalara göre mesafenin korunamayacağı kapalı alanlar kapsamına giren toplu taşımada maske zorunluluğu herhangi bir değişiklik uygulanmadan uygulanacak. Ayrıca uçak, otobüs, sinema, tiyatro, sağlık kuruluşları ve buna benzer kapalı yerlerinm tamamında maske takma zorunluluğu devam edecek. Bu alanları kapsayan bir maske kararı değişikliği açıklanmadı.

Gündem Haberleri