Ukrayna Kayıpları Açıkladı! Rusya'nın Ölen Askeri, Düşen Uçak Helikopter ve İmha Edilen Tank Sayısı

Ukrayna, Rusya'nın verdiği kayıplara ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Savunma Bakanlığı'ndan açıklanan rakamlara göre Rusya işgalin başlamasından bu zamana kadar 10 binden fazla kayıp verdi.

Rusya Ukrayna savaşı devam ediyor. Son gerçekleştirilen görüşmelerde iki şehirde kısa süreli ateşkes sağlandığı ve bu şehirlerde yer alan sivillerin çıkarılması için kanallar oluşturulacağı bildirildi. Savaş ülkenin birçok noktasında aynı anda devam ederken iki ülkeden de açıklamalar geliyor. Son açıklama ise Ukrayna'dan oldu. Ukrayna' savaşın başlamasından bugüne kadar geçen sürede Rusya'nın ne kadar kayıp verdiğini açıkladı.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA NE KADAR KAYIP VERDİ?

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, 24 Şubat tarihinde başlayan savaşın 10. gününde Rusya'nın toplam 10 binden fazla askerini kaybettiğini açıkladı. Bu açıklamadan bir gün önce yapılan açıklamada hayatını kaybeden Rus askeri sayısı 9 bin 800 olarak duyurulmuştu.

Asker sayısı dışında Rusya'nın diğer kayıplarını da açıklayan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'ya ait toplam 39 uçağın düşürüldüğünü açıkladı. Bunun dışında 40 helikopterde Ukrayna tarafından düşürüldü.

Uçak ve Helikopterlerin dışında ayrıca Rusya'nın 269 tankı, 945 zırhlı aracı yok edildi. 105 topçu sistemi, 409 araç, 60 yakıt tankı ve 3 insansız hava aracı da Ukrayna tarafından yok edilen diğer hedefler olarak açıklandı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Kayıplara ilişkin Rusya'dan da açıklama gelmedi. Sayı veye verilerin paylaşılmadığı açıklamada düşmanın kaybı bizim kaybımızdan çok daha fazla şeklinde oldu. Ukrayna'nın açıkladığı rakamlar ise Rusya tarafından doğrulanmadı.

Gündem Haberleri