Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Toplu Taşımada Zam Tartışmalarına İlişkin Konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir televizyon programında toplu taşımada yaşanan zam tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk'te ekrana gelen Açık ve Net programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'daki taksi ve otobüs problemlerine değinen Karaismailoğlu, raylı sistemlerin bitmesi durumunda taksiye talebin azalacağını, otobüs krizi olduğunu söyleyerek rant için 5 bin taksinin gündeme getirildiğini açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nın kapasitesi dolmuş ve yerleşim yerlerinin içinde kalmış bir havalimanı olduğunu söyledi ve: Gidin dışarıda havalimanlarına bakın. Çoğunluğunu gece kapatırlar. Berlin Havalimanı şehir içerisinde kaldığı için kapatıldı, tamamen halka açıldı. Park yapıldı. Amsterdam, Frankfurt, Düseldorf geceleri kapatılır. Burasının bir kısmı hastane oldu, bir kısmı park olarak hizmete devam edecek. Emniyet olarak bir pisti açık kalacak. Bu havaalanı kapatıldıktan sonra İstanbul'ta trafik yüzde 30 azaldı." dedi.

HIZLI TREN TOPLU TAŞIMA DEĞİLDİR
Hızlı trenin toplu taşıma olmadığını vurgulayan Karaismailoğlu, İstanbul Ankara arası otobüsün 350 TL, YHT'nin ise 150 TL olduğunu, İstanbul'da toplu taşıma ücretlerinin UKOME tarafından belirlendiğini, seçimden önce 2,67 TL olan toplu taşımanın şimdi 7,67 TL olduğunu, toplu taşımanın kullanışlı hale getirilmesi durumunda masrafların azalacağını söyleyerek zammın mahkemeye gittiğini ifade etti.

Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün maliyetleri olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zafer Havalimanı'nın 50 milyon dolarlık bir proje olduğunu ve Anadolu'na pek çok proje olduğunu söyledi. Projelere kâr amacıyla bakılıp bakılmayacağı konusunda da konuşan Bakan, devletin İstanbul Havalimanı için kuruş harcamadığını, 25 yıl boyunca buradan gelir elde edeceğini, projelerin birbirini dengelediğini söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri