Ulaştırma Bakanı Yüksek Hızlı Tren Seferlerinin Başlayacağını Açıkladı! Seyahat Belgesi Olanlar Bilet Alabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ulaşım seferlerinin yeniden başlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ulaşım seferlerinin yeniden başlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ulaşımın kademeli olarak başlayacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, Yüksek Hızlı Trenlerin de seferlerine başlayacağını ifade etti. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları haberimizde.

Normalleşme sürecinin başlamasının ardından şehirlerarası ulaşımların ne zaman başlayacağına dair detaylar da netlik kazanmaya başladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gün içerisinde yapmış olduğu konuşmasında ulaşımın geleceğine ilişkin bilgiler verdi. Bakan Karaismailoğlu YHT seferlerinin başlayacağını ancak kullanım için şartların olacağını duyurdu.



YHT SEFERLERİNDEN SADECE İZİN BELGESİ OLANLAR FAYDALANACAK



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu koronavirüs ile mücadele sürecinde alınan kararların bundan sonraki süreçte nasıl işleyeceğine ilişkin bilgiler verdi. Ulaşım alanında şehirlerası seferlerin başlayacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu ilk seferin 28 Mayıs tarihinde başlayacağını ifade etti.



“İlk yüksek hızlı trenimizi sabah 07.00’de Ankara’dan İstanbul’a uğurlayacağız. Trenimiz yarı kapasite ile çalışacak. Sadece Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden HES (Hayat Eve Sığar) kodu almış ve seyahat belgesi olan vatandaşlarımız bu seferde seyahat edebilecek”



Bakan Karaismailoğlu konuşmasında ayrıca İstanbul Ankara seferinin ardından Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Konya-İstanbul hatlarında toplam 16 seferin daha yapılacağını bildirerek günde 15 sefer yapılacağını duyurdu. Seferler yarı kapasite ile tamamlanacak.



Emlak365.com



Gündem Haberleri