UNESCO 2021 yılı ne yılı ilan edildi? İşte KPSS 2022 sorusu ve cevabı!

KPSS Lisans 2022 sınavında memur adaylarına sorular sorulardan birisi de “UNESCO 2022 ne yılı ilan edildi?” oldu. Peki bu sorunun cevabı ne? UNESCO 2021 yılını ne yılı ilan edildi?

KPSS’de memur olmak için ter döken adayların sınav maratonu sona ererken sınavda çıkan soruların yanıtları hemen araştırılmaya başlandı. KPSS Lisans sınavında oldukça dikkat çeken sorular adaylara sorularak bilgileri ölçülmeye çalışıldı. Bilgi ölçen sorular içerisinde güncel bilgiler de yer aldı. Memur adaylarının güncel gelişmeleri hangi şekilde takip ettikleri bu sorularla ölçülmeye çalışıldı.

UNESCO 2021 NE YILI OLARAK İLAN EDİLMİŞTİ?

KPSS 2022’de çıkan sorulardan birisi de UNESCO’ya ilişkin oldu. Küresel bir organizasyon olan UNESCO, Kamu personeli Seçme Sınavı’nın soruları arasına girdi. KPSS sınavına girenlerden 2021 yılının UNESCO tarafından ne yılı ilan edildiğinin cevaplandırılması istendi. Esasında Türkiye’yi çok yakından ilgilendiren bu sorunun cevabı adayların dikkatinden kaçmadı. Güncel gelişmeleri takip etmeyerek ıskalayan memur adayları ise bu soruyu yanıtlarken güçlük çektiler.

2021 yılında UNESCO tarafından Türkiye’nin 3 değerinin anılmasına karar verilmişti. Ahi Evran, Yunus Emre ve Hacı Bektaşi Veli tüm dünyada organizasyonlarla anıldı. Buna ek olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kararı ile Cumhurbaşkanlığı 2021 yılını Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan etmişti ama KPSS’de sorulan sorunun cevabı bu değildi.

UNESCO’ya Türkiye tarafından 2021 yılında bazı öneriler sunulmuştu. Bu öneriler arasında Azerbaycan, İren İslam Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın destekleriyle Hacı Bektaşi Veli’nin vefatının 750. Yıl Dönümü ön plana çıkmıştı. UNESCO da 2021 yılını Hacı Bektaşi Veli Yılı olarak belirlemişti. Ayrıca yine Türkiye’nin önerileri ile etkinlik programlarına Yunus Emre’nin Vefatı’nın 700. Yıl Dönümü ile Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü de eklenerek UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alınmıştılar.

Gündem Haberleri