United Ronaldo'nun Ayrılışıyla Beraber Şaha Kalktı

İngiltere Premier Lig'in en köklü kulüplerinden biri olan Manchester United, yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo ile yollarını ayırarak çok konuşulan bir hamle yapmıştı. Bu hamlenin ardından sezona kötü bir başlangıç yapan United, tüm maçlarında galip gelerek zirve yarışına ortak oldu.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olan Ronaldo kuşkusuz her takım için ciddi bir silah. Ancak Manchester United için tam tersi oldu. Kırmızı şeytanlar Cristiano Ronaldo ile yollarını ayırdıktan sonra tüm maçlarını kazandı. Ronaldo'nun ilk 11'de sahaya çıktığı son maçı ise kaybetmişlerdi.

Son aylarda tüm dünyada spor gündemini en çok meşgul eden isim kuşkusuz ki Ronaldo oldu. Sezon başında Manchester United transferiyle başlayan süreç, sözleşmesinin feshi ve dünya futbol tarihine geçen Arabistan transferine kadar devam etti. İstatistiklere bakıldığında ise oldukça ilginç bir detay göze çarptı. Ronaldo'nun eski kulübü Manchester United, Ronaldo olmadan çıktığı maçların tamamından 3 puanla ayrıldı.

Ronaldo Manchester United'a Yaramadı

Dünyanın futbol alanında gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncularından biri de kuşkusuz ki Cristiano Ronaldo. Başarılarla dolu kariyerinde bir çok ilke imza atan Ronaldo, son ayların en çok konuşulan futbolcusu olmayı da başardı. Yıllar sonra yıldızının parladığı Manchester United takımına dönen Ronaldo, burada istediğini bulamadı. 

Kulübüyle ve hocası Eric den Hag ile yaşadığı problemleri açıkça dile getiren Ronaldo, Dünya Kupası öncesi verdiği bir röportajda ayrılık sinyallerini vermişti. Keza Ronaldo Portekiz milli takımıyla 2022 Dünya Kupası'nda mücadele ederken Manchester United tarafından yapılan bir açıklamayla sözleşmesinin feshedildiği açıklandı. 

Bu açıklamanın ardından bir anda gündeme gündeme gelen Ronaldo, Portekiz milli takımının da en çok konuşulan ismi oldu. Oynadığı maçlardaki performansı, oynatılmadığı maçlarda neden sahada olmadığı gibi konularla gündemden düşmeyen Ronaldo, sonunda futbol tarihinin en yüksek maaşıyla Suudi Arabistan'a transfer oldu.

Ronaldo, Manchester United formasıyla son kez Aston Villa deplasmanında ilk 11'de sahaya çıktı. Bu karşılaşmayı 3-1 kaybeden United, daha sonra Dünya Kupası öncesi son maçını Fulham ile oynadı. Bu karşılaşmada Ronaldo 18 kişilik kadroya dahi giremedi ve United deplasmanda bu maçı 2-1 kazandı.

Ronaldo Gitti Galibiyetler Geldi

Ronaldo'nun kadroya giremediği Fulham maçının ardından Premier Lig dünya kupası arasında girdi. Bu esnada da Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesi feshedildi. Dünya Kupası dönüşü yeniden lig heyecanı başladı ve Manchester United inanılmaz bir ivme yakaladı. Dünya Kupası dönüşü bu güne kadar 4 maç oynayan United, bu maçların tamamında 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Bu istatistiğe göre, Ronaldo'nun sahada olmadığı 5 maçın tamamını kazanan United, Şampiyonlar Ligi potasına girmekle kalmadı aynı zamanda Lider Arsenal ile olan puan farkını da 9'a indirdi.

Gündem Haberleri