Üniversiteler Kapanıyor Mu? Üniversitelerde Uzaktan Eğitime Mi Geçilecek?

Omicron varyantının etkisini göstermesiyle üniversitelerden uzaktan eğitim kararları açıklanmaya başladı. Öğrenciler üniversiteler kapanıyor mu? merak ediyor.

Türkiye'de 2 yıldır etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle üniversiteler yüz yüze eğitime yaklaşık 1,5 yıl ara vermişti. 2021-2022 güz yarıyılında vakalardaki hafifleme ve aşılama oranının artmasıyla üniversiteler yeni tedbirler ile yeniden yüz yüze eğitime başlamıştı.

Üniversiteler açılalı henüz 3 ay olmuşken bu kez de yeni bir varyant eğitimi tehdit ediyor. Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında yeniden yükseliş söz konusu. Bu durumda büyük kalabalıkların oluştuğu üniversiteler ve yurtlar virüsün yayılması açısından tehdit oluşturuyor.

Üniversiteler Kapanıyor Mu?

Omicron varyantının etkisini göstermesiyle birlikte üniversitelerde pozitif vaka sayısı artış gösterdi. Üniversiteler ise bu konuda yavaş yavaş yeni tedbirler almaya başladı. Koç Üniversitesi, pozitif vakalaarın çoğalması nedeniyle 7 Ocak 2022 tarihine kadar Tıp ve Hukuk fakültelerindeki uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin uzaktan eğitim ile sürdürülmesi kararı aldıklarını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Boğaziçi Üniversitesi de harekete geçti. Boğaziçi Üniversitesi, 4 O cak 2022 tarihine kadar derslerin internet ortamında işleneceği ve talep edilmesi halinde etkinlikleri ileri bir tarihe ertelenebileceğini duyurdu. Şu an İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitime online olarak devam ediyor.

Üniversiteler Uzaktan Eğitime Mi Geçiyor?

Koç ve Boğaziçi Üniversitelerinin bir süreliğine uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte üniversiteler ile ilgili endişeler arttı. Final dönemi yaklaşan öğrenciler, bu dönemde hastalığa yakalanmaktan korkuyor. Bu nedenle birçok öğrenci birleşerek sosyal medyada eğitim gördükleri üiversitelerin önlemleri artırması konusunda istekte bulundular.

Türkiye'deki diğer üniversiteler ise uzaktan eğitim ya da hibrit eğitime ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Açıklama yapılmayan üniversitelerde yüz yüze eğitim devam ediyor.

Gündem Haberleri