Üniversiteler ne zaman açılacak 2023 deprem, bahar dönemi online olur mu tatil mi?

Kahramanmaraş depremi nedeni ile 11 ilde yıkım yaşanırken Türkiye genelinde pek çok tedbir ve önlem alındı. Bunlardan biride üniversiteler için alınan karar olmuştu.

Üniversiteler ne zaman açılacak 2023 deprem, bahar dönemi online olur mu tatil mi? Türkiye'de hayat 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeni ile adeta dururken depremin etkilediği şehirler için de peş peşe kararlar alınmıştı. 

Yaşanan depremin etkisi ile ilk etapta 10 ilde OHAL ilan edilmiş, OHAL ilan edilen illerde okullar 3 ay süre ile tatil edilirken Türkiye genelinde ise 20 Şubat'a kadar okullarda eğitime ara verilmişti. Yaşanan deprem nedeni ile 10 ilde binlerce bina yıkılırken depremin yarattığı yıkımda ortaya çıkan barınma ihtiyacı nedeni ile KYK yurtları depremzedelere açılmıştı. 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Alınan kararlar kapsamında KYK yurtlarının depremzedelere açılması ile beraber üniversitelerde yaz dönemine kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini ve uzaktan eğitime geçildiği ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında yaptığı açıklama ile'' Türkiye genelindeki tüm Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz "diyerek yaza kadar uzaktan eğitim kararı alındığını belirtmişti. 

Konu hakkında YÖK tarafından yapılan açıklamada ise "Kahramanmaraş merkezli Deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" denilerek uzaktan eğitim açıklaması yapıldı. Üniversitelerde uzaktan eğitim yapılacak, 71 ilde okullar 20 Şubat 2023 Pazartesi günü açılırken deprem bölgesinde ise yeni karar 1 Mart 2023 tarihinde ilan edilecek. 

Gündem Haberleri