Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? YÖK Başkanı Yekta Saraç Açıklama Yaptı!

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilen kurumlardan birisi de üniversiteler oldu.

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilen kurumlardan birisi de üniversiteler oldu. Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversitelerin yeniden açılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Okullarda yüz yüze eğitime dair yeni bir karar için gözler Bilim Kurulu'na ve Kabine'ye çevrilirken YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç konu hakkında bir açıklama yaptı.



Koronavirüs salgınının eğitimi aksattığı kurumlardan birisi de üniversiteler oldu. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçiş yapılırken bu sistemden alınan verim memnun etmedi. Özellikle uygulamalı derslerden mahrum kalan öğrenciler ilerde meslek yaşamlarında ciddi bir sıkıntı çekecekler. Bundan dolayı üniversitelerde eğitimin ne zaman yüz yüze başlayacağı ve üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu.



SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN GÖRÜŞÜ BEKLENİYOR



Üniversitelerin yeniden açılışına dair değerlendirme yapan Yekta Saraç, “Sağlık Bakanlığı'nın üniversitelerin yeniden açılmasına dair görüşlerini henüz almadık. Bu görüşü aldıktan sonra yeni bir değerlendirme yapacağız. Bu değerlendirme sonrasında da üniversitelerimizi yönlendirerek gerekirse yeniden açılışı planlayacağız.” dedi.



YÖK olarak koronavirüs salgınında dünyayı takip altına aldıklarını söyleyen Yekta Saraç, “Dünyada ne gibi tedbirler alınıp uygulanıyor bunu yakından takip ediyoruz. Dünyanın önde gelen üniversiteleri erken normale dönüş kararı aldılar. Ancak vaka sayıları artmaya başlayınca yeniden uzaktan eğitime döndüler. Yüksek öğretimde örnek olabilecek kurumlar net bir tavır ortaya koyamıyorlar. Haliyle öğrenciler de bir bilinmezlik içerisinde oldukça yıpranıyorlar.” dedi.



ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?



Öğrencilerin yüz yüze eğitim isteklerini dikkate aldıklarını söyleyen Yekta Saraç, “Biz öğrencilerin isteklerini dikkate alıp değerlendiriyoruz. Online eğitimin örgün eğitime alternatif olamayacağının farkındayız. Ancak kamu sağlığını tehdit eden bir durum var. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nın görüşlerine göre hareket etmek zorundayız. Bugün biz örgün eğitime geçtik desek İstanbul'a yüz binlerce öğrenci gelecek. Bu hareketlilik iyi sonuçlar doğurmayacaktır.” şeklinde konuştu.



Üniversitelerde koronavirüs salgınının yayılma riskini belirleyecek olan kurumun Sağlık Bakanlığı olduğunu söyleyen Yekta Saraç, “Sağlık Bakanlığı kararını verip bizlere bildirecek. Biz de buna göre hareket edeceğiz. YÖK olarak kapsamlı düşünmek zorundayız. Her ilin ayrı şartları olduğu gibi her üniversitenin de ayrı şartları bulunuyor. Bunları en ince detayına kadar değerlendiriyoruz. Üniversitelerin açılması yönünde Sağlık Bakanlığı'ndan bir tavsiye gelirse biz tüm tedbirlerle bunu yapacak planlamaya sahibiz.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri