Üniversiteler uzaktan eğitime geçti mi, okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin online eğitime geçeceğini açıklamıştı. Üniversitelerde son durum ise merak edildi.

6 Şubat tarihinde toplamda 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte eğitimde değişikliklere gidildiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen duyuruda okulların 20 Şubat tarihinde açılacağı öğrenilirken, YÖK tarafından yapılan açıklamada ise üniversitelerin online eğitime devam edeceği öğrenildi. 

Konu hakkında ilk duyuru Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelirken, depremzede vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirilmesi ve 10 ilde deprem nedeni ile büyük yıkımların meydana gelmesi olarak ifade edildi. 2023 - 2023 eğitim öğretim yılının bahar döneminde alınan karar ile birlikte artık uzaktan eğitime geçileceği öğrenildi. YÖK tarafından yapılan açıklamada ise yakın zamanda uzaktan eğitim hakkında detayların açıklanacağı öğrenildi. 

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİ Mİ? 

Yurtların depremzede vatandaşlara verileceğinin açıklanmasının ardından YÖK tarafından konu hakkında, "Kahramanmaraş merkezli Deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır." şeklinde yapılan açıklama ile üniversitelerdeki durum hakkında bilgi verildi. 

TEPKİ ÇEKTİ! 

Fakat alınan bu karar hem pek çok vatandaş hem de siyasi isimlerin tepki vermesine neden oldu. Gelen bu tepkilerin ardından üniversitelerin yeniden yüz yüze olma ihtimali özellikle de sosyal medya üzerinden konuşulurken Habertürk yazarı Fatih Altaylı,  “Üniversitelerin kapatılmasına ve yurtların boşaltılmasına karşı tepkiler yükselince yanlıştan dönülme kararı alındığı bilgisi geldi” diyen Altaylı, Üniversiteleri açacaklarmış. Ancak bunu hemen yapıp ‘Hata etmişiz’ dememek için bir süre bekleyecekler galiba. Ama açacaklar” diyerek üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime geçme ihtimalini göz önünde bulundurarak konu hakkında büyük bir iddiada bulundu. 

Yapılan bu açıklamanın ardından yetkili kişilerce herhangi bir açıklama gelmese de pek çok üniversite de öğrencilerine online eğitime geçiş yapıldığı konusunda ifadelere yer verdi. 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? 

Pek çok öğrenci Bahar yarıyılının ne zaman açılacağı konusunda da merak edilenleri paylaşırken YÖK tarafından henüz bir açıklama gelmediği öğrenildi. YÖK tarafından detayların verilmesinin ardından her üniversitede açılış tarihi değişse de yakın zaman dilimlerinde eğitime başlanacağı tahmin edildi. 

Gündem Haberleri