Üniversiteyi Kazananlar! KYK Karşılıksız, Geri Ödemesiz Burs Başvurularını Kaçırmayın

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrenciler için geri ödemesiz burs başvuruları araştırılıyor. Peki burs başvuruları nasıl ve ne zaman yapılacak? Haberimizde.

ÖSYM Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile 2021 yılı YKS tercih sonuçlarının açıklandığını, sınava katılan adayların sonuçları sistemden öğrenebileceğini duyurdu. ÖSYM'nin duyurusu ile öğrenciler kayıt aşamasına geçecekler.

Üniversite kayıtları 4 -8 Eylül tarihlerinde elektronik kayıt, 6-10 Eylül tarihlerinde de kayıt olarak tamamlanacaklar. Süreç üniversitelerin web siteleri üzerinden yürütülecek.

KYK KARŞILIKSIZ BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bilindiği üzere üniversiteyi kazanan öğrencilere devlet burs ve öğrenim kredisi sağlıyor. Devlet tarafından sağlanan kredi kapsamında öğrenciler karşılıksız, geri ödemesiz burs imkanından faydalanabilecekler. Bu durumda öğrencilerin hesabına her ay ilan edilecek tutarda burs ödemesi yapılacak.

Ayrıca geri ödemesiz burs öğrenim sürecinde devam etmekte olup bursun devamlılığı derslerden başarılı olmak gerek. KYK öğrenim kredisi ise bursu çıkmayan diğer tüm öğrencilere çıkıyor. Öğrenim kredisinde ise öğrenciler herhangi bri ek şart olmadan krediyi kullanırlar ancak okul tamamlandığında ödemeye başlarlar.

Kimler Burs Alamaz?

5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler.

KYK'dan daha önce burs alan öğrenciler.

Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler.

Yabancı uyruklu öğrenciler burs alamazlar.

Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri.

Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler.

Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrenciler.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

KYK burs, öğrenim kredisi ve yurt başvurusunda bulunacak olan süreci KYK'nın resmi sitesinden takip edecekler. Başvuru tarihleri henüz açıklanmadı ancak kurum en kısa zamanda burs başvurularını açıklayacak. Başvuruların açıılmasıyla birlikte öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını tamamlayacaklar.

Gündem Haberleri