Ünlü Anket Şirketinin Başkanından Çarpıcı Değerlendirme! Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığını O İsme Bırakacak!

Mak Danışmanlık ve Anket Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat bir değerlendirme yaparak Türk siyasetinde geleceğe dair öngörülerde bulundu.

Mak Danışmanlık ve Anket Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat bir değerlendirme yaparak Türk siyasetinde geleceğe dair öngörülerde bulundu. Türkiye ekonomisinin nasıl yönetildiğinin önem kazandığını söyleyen Mehmet Ali Kulat, sistemde bir düzenleme yapılırsa Berat Albayrak'ın AK Parti'nin başına geçeceğini söyledi.

Türkiye'de siyasetin geleceğine dair anket şirketleri tarafından zaman zaman değerlendirmelerde bulunuluyor. Bu değerlendirmelerden birisini de Mak Danışmanlık ve Anket Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat yaptı.



VATANDAŞ EKONOMİYİ KİMİN YÖNETTİĞİNE BAKMAZ!



Türkiye'de ekonomik krizin koronavirüs süreci ile tetiklendiğini söyleyen Mehmet Ali Kulat, “Ekonomi yönetiminde tartışmalar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olması üzerinden yapılıyor. Bunun halk gözünde bir önemi yok. Vatandaş ekonominin iyi yönetilip yönetilmediğine bakar.” dedi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EKONOMİYİ DAHA İYİ YÖNETECEK BİRİSİNİ BULAMIYORDUR!



Türkiye ekonomisinin yapısal sorunları olduğunu söyleyen Mehmet Ali Kulat, “Türk ekonomisi yapısal sorunlar ile mücadele ediyor. Elbette bir güven problemini de yadsıyamayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Berat Albayrak üzerinden tartışmalar yürütülüyor. Belki de Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk ekonomisini Berat Albayrak'tan daha iyi yönetecek birisini bulamıyordur. Ben eminim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiyi daha iyi yönetecek birisini AK Parti içerisinde bulsa onu ekonominin başına getirir.” ifadelerini kullandı.



BERAT ALBAYRAK AK PARTİ GENEL BAŞKANI OLUR!



Güçlendirilmiş parlamenter sisteme de değinen Mehmet Ali Kulat, “Muhalefetin son aylarda en büyük argümanı güçlendirilmiş parlamenter sistem oldu. Bunu AK Parti kurmayları muhalefetin bir motivasyon aracı olarak görürlerse bence gerekeni yaparlar. Bu gerekenin yapılması konusu Türk siyasetinde AK Parti'yi biraz daha öne çıkaracaktır. Yeni bir düzenlemeyle Ak Parti Genel Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı ayrılacak. Bir süre önce cumhurbaşkanlığında bir revizyon düşünüldü ama bu çalışmalar çok itibar görmedi. Sistemde daha ayrıntılı bir düzenleme sözkonusu olabilir. Bu düzenleme olduğunda ise AK Parti'nin başına kimin geçeceği konuşulacak. Şu anda bu isim bizce bellidir. Eğer Cumhurbaşkanlığı ile Ak Parti genel Başkanlığı ayrılırsa Berat Albayrak Ak Parti'nin yeni genel başkanı olur. Bu durum AK Parti'nin oy oranına nasıl yansır sorusu akıllara geliyor. Ancak bu soruya cevap vermek için çok erken düşüncesindeyim.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri