Ünlü İş Kadınına Dedesinden Sürpriz Gayrimenkul Mirası! Evde 54 Tapu Bulup Harekete Geçti!

Adria Uluslararası Turizm ve Nakliyat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mahiye Şamdancı’ya dedesinden sürpriz bir miras kaldı. Dedesi Ali Kilercik’in İstanbul’daki evinden Osmanlı döneminden kalma Sırbistan’dan 54 gayrimenkulün tapusu çıktı.

Adria Uluslararası Turizm ve Nakliyat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mahiye Şamdancı sürpriz bir mira sile karşı karşıya kaldı. Dedesi Ali Kilercik’in İstanbul’daki evinde Osmanlı döneminden kalma 54 adet gayrimenkul tapusu bulan Mahiye Şamdancı hemen harekete geçti. Dedesinin adına kayıtlı olan 54 adet gayrimenkulün tamamının Sırbistan bölgesinde bulunduğunu öğrenen Mahiye Şamdancı hukuki girişimlerde bulundu.

DEDEDEN SÜRPRİZ MİRAS!

Dedesinin adına kayıtlı tapularla beraber Sırbistan resmi makamlarına başvuran iş insanı Mahiye Şamdancı 54 gayrimenkulün de kendisi adına tescil edilmesi için dava açtı. Dava dilekçesinde tescili talep edilen Osmanlı döneminde Sırbistan Sancak Bölgesi Novipaza ve Yeni Bazar’daki bölgelerde bulunan gayrimenkullerin tapularının gerçek olduğu, Sırbistan resmi makamlarınca tapuların orijinalliğinin tespit edilebileceği ifade edildi.

TAPULARIN ORİJİNALLİĞİ TESPİT EDİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti ile Sırbistan Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkilerin düzelmesiyle veraset konusunda yardımcı olunabileceği bildirildi. Mahiye Şamdancı’nın avukatı tarafından yazılan dava dilekçesinde Yugoslavya döneminde arşiv kayıtlarının yakıldığı ama tapuların orijinalliği için Türkiye’de bulunan Osmanlı arşivinden talep edilebileceği ve tapuların orijinal olduğunun görülebileceği de ifade edildi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI, GAYRİMENKULLER EL DEĞİŞTİREBİLİR

Mahiye Şamdancı’nın dedesinin adına kayıtlı olan 54 adet gayrimenkulün bugünkü durumları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Hukuki süreç önce tapuların orijinalliğinin tespit edilmesi aşaması ile devam edecek. Sırbistan makamları tapuların gerçek olduğunu onaylarsa bu tapuların tamamı Mahiye Şamdancı adına tescil edilecek. Ardından miras için mal tespit davası açılarak gayrimenkullerin nihai bir şekilde el değiştirmesi gündeme gelebilecek. Uluslararası hukuk kaideleri ile işleyecek olan bu dava sürecinde Sırbistan’ın yerel hukuk uygulamaları da belirleyici olacak.

Gündem Haberleri