Ünlü Meteoroloji Profesörü Merak Edilen Tarihi Açıkladı: Bahar Ne Zaman Gelecek 2021?

Türkiye yeni gelen soğuk hava dalgasının etkisi altında bulunurken CNN Türk meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen merak edilen tarihi verdi. Orhan Şen müjde olarak yapmış olduğu duyurusunda havalar ne zaman ısınacak, bahar ne zaman gelecek sorularına yanıt verdi.

Bu sene pandemi nedeni ile daha da zorlu geçen kış mevsimi uzaktan eğitim ve evden çalışma sistemi nedeni ile evlerde faturaları kabarttı. Hem elektrik hem de doğalgaz fiyatlarına gelen zamlar ile vatandaş artık yüksek gelen fatura yükünün altında ezilirken baharın ne zaman geleceği de merak konusu olmuştu.

Konu hakkında açıklama yapan ünlü meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen merak edilen soruları yanıtladı Sosyal medya hesabından "müjde" yazarak açıklamalarda bulunan Şen baharın geleceği tarihi duyurdu.

BAHAR NE ZAMAN GELECEK 2021?

Bu sene küresel ısınma nedeni ile iklim koşulları sürekli olarak değişirken hava değişimleri mevsimlerde de sapmalara neden oldu. Bu sene bahar olacak mı, olmayacak mı soruları tartışılırken konu hakkında açıklama CNN Türk meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen tarafından verildi.

Şen sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında baharın geldiğini duyurdu. Şen paylaşımında önümüzdeki hafta Çarşamba gününden itibaren sıcak havanın yurda giriş yapacağını ve baharın geleceğini duyurdu.



HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Nisan ayında sıralı hava olayları beklediklerini duyuran Prof. Şen Mart ayında baharın ilk ayından vazgeçildiğini ancak bol yağışlı bir dönem geçirildiğini belirterek Nisan ayının ikinci haftasından itibaren hava sıcaklıklarının artacağını dile getirdi. Cuma günü itibari ile havanın ısınmaya başlayacağını belirten Şen Pazar ve Pazartesi günü yağışlı havanın tekrar yurda girmesi ile beraber sıcaklıklarda yine düşüş yaşanacağını söyledi.

Gündem Haberleri