Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti! Bülent Özveren kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, neden öldü?

Bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ünlü televizyon sunucusu Bülent Özveren hayatını kaybetti. Bülent Özveren kimdir, kaç yaşındadır, neden öldü, hastalığı neydi, nerelidir?

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlandığı için hastaneye kaldırılan ünlü televizyon sunucusu Bülent Özveren’in hayatını kaybettiği açıklandı. Acı haberi kamuoyuna eşi Sebla Özveren duyurdu. Peki Bülent Özveren neden öldü, hastalığı neydi? Bülent Özveren kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, hangi kurumlarda çalışmıştır?

BÜLENT ÖZVEREN VEFAT ETTİ!

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlandığı için hastaneye kaldırılan Bülent Özveren yoğun bakıma alınarak tedavi ediliyordu. Ünlü televizyoncudan bugün acı haber geldi. Bülent Özveren’in eşi Sebla Özveren yaptığı sosyal medya paylaşımı ile acı haberi duyurdu. Sebla Özveren sosyal medya mesajında, “Çok üzgünüm. Bülent’i kaybettik. Başımız sağolsun.” ifadelerini kullandı.

BÜLENT ÖZVEREN NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Bülent Özveren’in vefat etmesi üzerine hastalığının ne olduğuna dair merak başladı. Eylül ayında rahatsızlanan Bülent Özveren’in Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındığı biliniyordu. Yaşlılığa dayalı bazı sağlık sorunları olduğu bilinen Bülent Özveren’in hastalığı ile alakalı olarak kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı. Ölüm nedeninin ne olduğu da henüz paylaşılmadı.

BÜLENT ÖZVEREN KİMDİR?

Bülent Özveren’i Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması’ndan tanımıştı. Bu yarışmanın Türkçe sunuculuğunu yapan ünlü televizyoncu 1975 ile 2012 yılları arasındaki tüm yarışmalarda sesiyle Türk halkının gönlüne girmeyi başarmıştı. 1943 yılında İstanbul’da doğan Bülent Özveren Sultanahmet İlkokulu, Saint Benoit Fransız Lisesi’ni ve Galatasaray Lisesi’ni bitirmişti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim alan Bülent Özveren 3. sınıfta bu okulu bırakarak TRT’nin açtığı prodüktörlük sınavını kazandı. İstanbul Radyosu’ndaki kursu ise birincilik ile bitirerek dikkat çekti.

1965 yılında TRT İstanbul Radyosunda çalışmaya başlayan Bülent Özveren ardından İzmir Radyosu’na geçerek 7 yıl burada görev yaptı. TRT’de televizyon sunucusu da olan Bülent Özveren 1972 yılında spor spikerliğine başladı. TRT’de çeşitli programlar yapan Bülent Özveren son olarak 2018 yılında ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılmıştı.

Gündem Haberleri