Uzman isim Naci Görür'den yeni deprem açıklaması! Çok etkilenir

Depreme ilişkin yaptığı açıklamalar ile sık sık gündemde yer alan isim Naci Görür tarafından bugün katıldığı bir panelde önemli açıklamalar geldi.

Prof. Dr. Naci Görür bugün katılım sağladığı bir panelde önemli açıklamalarda bulundu. 'Deprem bilinci' üzerine yapılan bu panel Trakya Belediyeler Birliğince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenirken, Marmara Bölgesi'nde meydana gelebilecek olan olası bir depremin nasıl etkilerinin olabileceğinden bahsedildi.

Yaşanılan bölgede oluşabilecek herhangi bir depreme karşı kişilerin dikkatli olması gerektiğine değinen Naci Görür, vatandaşlarda bu konuda bilincin bulunmasının son derece önemli olduğundan bahsetti. 'Deprem olmaz' düşüncesinin son derece yanlış olduğundan bahsedilirken bir an önce önlemlerin alınmasının çok daha olumlu sonuçlar getireceğine değindi. Vatandaşlara da bu konuda çağrıda bulunarak "Onun için bu konuyu halk olarak defterinize alın, gündeminize alın, hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursanız olun bunu sizi yönetenlerden isteyin." ifadeleri ile bu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE ÇOK ETKİLENİR!

Marmara Bölgesi'nde meydana gelebilecek herhangi bir depremin olası sonuçlarından bahseden Naci Görür, "Deprem burayı bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün vurabilir. Bir kişi de ölse bizim canımız, bin kişi de ölse bizim canımız. Bize yakışan Tekirdağ'ı deprem dirençli hale getirmektir. Bu da mümkündür. Eğer Tekirdağ'ı deprem dirençli hale getirirsek, Tekirdağ'da insanlarımız ölmez. Ölüm olur ise tesadüfen olur." diyerek Türkiye genelinde büyük bir etkilenmenin bulunacağına "Anadolu asla Marmara Bölgesi'ni besleyemez ama Marmara Bölgesi bütün Türkiye'yi besleyebilecek güçte ve değerdedir. Şimdi burada çarkların durduğunu düşünün." şeklinde ifadeler ile değindi.

Bu konuda ise kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatıldığı hatırlatılarak vatandaşların da özellikle İstanbul ilinde depremin yıkıcı etkilerinden kaçınılması için destek olunmasının öneminden bahsedildi.

Gündem Haberleri