Uzman İsimden Dolu Yağacak Tahmini! İstanbul İçin Gün Vererek Sel Ve Su Baskını Uyarısı Yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Labaratuvarı Başkanı Adil Tek bir açıklama yaparak hava sıcaklıklarının düşeceğini ve dolu yağışlarının etkili olabileceğini söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Labaratuvarı Başkanı Adil Tek bir açıklama yaparak hava sıcaklıklarının düşeceğini ve dolu yağışlarının etkili olabileceğini söyledi. İstanbul'da dolu yağışı ile alakalı olarak gün de veren Adil Tek, perşembe ve cuma günü vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Labaratuvarı Başkanı Adil Tek hava tahminleri ilealakalı olarak önemli açıklamalar yaptı. İstanbul'da hava sıcaklıklarının düşeceğini söyleyen uzman isim dolu yağışının da etkili olabileceğini belirtti.



İSTANBUL'DA DOLU UYARISI



Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşün hava olaylarını tetikleyeceğini söyleyen Adil Tek, “Daha önce meydana gelen yağışlara baktığımızda Çamlıca ve çevresinin doluya karşı dikkatli olması gerekiyor. Bu bölgede bulunan ilçelerde ve Üsküdar'ın bir kısmında yaşayan vatandaşlar perşembe ve cuma günlerinde gerekli tedbirleri almalıdırlar.” dedi.



PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜ KUVVETLİ YAĞIŞLAR MEYDANA GELECEK



Perşembe günü bir soğuk hava sisteminin Türkiye'ye giriş yapacağını açıklayan Adil Tek, “Bu yeni soğuk hava sistemi ülkemize Trakya'dan giriş yapacak. Sıcaklıklar batı bölgelerinde azalacak. Şu anda mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşıyoruz. Haliyle deniz suyu da oldukça sıcak durumda. Kuzey'den de bir soğuk hava akımı geliyor. Tüm bunların birleşimi bize Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli yağışlarla beraber dolu yağışı olacağı ihtimalini de gösteriyor. Yağışlar önce Edirne'de başlayacak. Ardından ise İstanbul'u etkisi altına alacak. Bu etki İstanbul ve tüm Marmar'da perşembe ve cuma günleri devam edecek.” ifadelerini kullandı.



SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!



Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarının da meydana gelebileceğini söyleyen Adil Tek, “Gelecek olan soğuk hava akımı cumartesi günü Batı Karadeniz'den ülkemizi terk edecek. Ancak bu süre içerisinde kuvvetli yağışlar meydana gelecek. Dolu yağış ihtimali olan bölgeler dışında da sel ve su baskını riskleri olacak. Bu nedenle gereken tedbirlerin alınması gerekiyor.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri