Uzmanlar açıkladı! Depremler ne zamana kadar sürecek?

Türkiye'nin 10 ilini çok fazla etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında artçı depremler olmaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından artçı depremlerin ne zamana kadar süreceği merak ediliyor. Artçı depremler ne zaman bitecek? Uzman isim açıkladı.

Uzmanlar açıkladı! Depremler ne zamana kadar sürecek?: Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrasında yaşanan artçı depremler vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Afet bölgelerinde yapılan çalışmalar sürerken ve vefat haberleri gün geçtikçe artarken yaşanan artçı depremlerin de ne zamana kadar süreceği merak konusu oldu. Uzman isimler tarafından yapılan açıklama ile artçı depremlerin ne zamana kadar süreceği açıklandı. Peki artçı depremler ne zaman bitecek? İşte tüm merak edilenler haberimizde yer alıyor. 

Türkiye'nin birçok ilini çok yüksek derecede etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem 6 Şubat 2023 tarihinde meydana geldi. Bunun ardından yaşanan artçılar ise vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşanmaya devam eden artçı depremlerin ne zamana kadar süreceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Gündüz bu konu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundular.

DEPREMLER NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Gündüz  konu ile ilgili yaptığı açıklamalarında yaşanan depremin Kandilli tarafından 7.4 olarak açıklanmasına karşın dış kaynaklardan daha şiddetli bir deprem olduğu ile ilgili de gelen haberlerin olduğunu ifade etti.

Belli bir süre geçtikten sonra deprem ile ilgili daha net bilgilerin elde edileceğini söyleyen Gündüz yaşanan artçı depremler sırasında hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi gerektiğini söyledi. Bunun sebebini ise artçıların da yıkıcı etkisinin olduğunu söyledi ve ekledi; "2-3 ay boyunca azalarak devam edeceği gibi 1 yıla kadar artçılar devam edebilir” şeklinde konuştu. 

4/5 METRELİK DEĞİŞME YAŞANDI

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda  bu depremin son yüz yılın en büyük deprem olduğunu ifade etti. Yaşanan artçıların başka fay hatlarını da etkileyebileceğini söyleyerek tüm Türkiye'yi uyardı ve ekledi "Fayın niteliği saptandı sol yanal doğrultu atımlı bir fay. 7.7'lik ilk depremle, 4-5 metrelik bir yer değiştirme söz konusu." dedi.

Gündem Haberleri