Uzmanlar Bayramda Havanın Nasıl Olacağını Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, Ramazan Bayramı'nda havanın nasıl olacağını açıkladı. Bayramda sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, bayram için plan yapan vatandaşların merak ettiği, bayramda hava durumuna ilişkin AA Muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Hafta sonundan itibaren yurt genelinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Cumartesi gününden itibaren beklenen yağış, Afyon, Uşak, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat illerinde kuvvetli bekleniyor.

ARİFE GUNUN YURT GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR
Arife gününden itibaren yurt genelinin yağışlı olacağını açıklayan Koç: "Bayramın birinci günü yurdun doğu kesimlerinde yağışlar devam ettikten sonra yurdu terk edecek, ancak öğle saatlerinden itibaren ısınmayla yurdun batı kesimleri tekrar yeni bir yağışlı bir hava kütlesinin etkisine girecek. Bayram birinci günü itibarıyla yurdun büyük bölümünde yine sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Bayramın ikinci ve üçüncü günleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yurdun büyük bölümünde aralıklarla etkili olacağını söyleyebiliriz."" ifadelerini kullandı.

SICAKLIKLARIN AZALMASI BEKLENİYOR
Son günlerde yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde olan hava sıcaklıkları, arife gününden itibaren yağışların başlaması ile 6 derece-10 derece arasında düşüş gösterecek. Sıcaklıkların düşmesi ise hava mevsim normallerinin de altına inecek. İstanbul'da bayramın birinci ve ikinci günlerinde sağanak yağış bekleniyor. Arife günü de etkili olacak yağış, üçüncü gün de beklenmiyor. İzmir'de arife günü beklenen yağış ilk gün etkili olacak, ikinci ve üçüncü gün ise beklenmiyor. Ankara'da ise sağanak yağış, bayramın ikinci ve üçüncü gününde etkili olacak. Hava sıcaklıkları 17 derece ile 22 derece arasında olacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri